17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İlhami Paşa’nın gözyaşları

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil, kendisi ve ailesi hakkındaki suçlamalara NTV’de cevap verirken, gözyaşlarını tutamadı.

İlhami Paşa, evinde verdiği röportajda, yargının vereceği karara saygılı olduğunu söyledi. 43 yıl subay, bunun 18 yılında da amirallik görevi yaptığını belirten Erdil, ‘Yarım asra yaklaşan bu dönemde herkes gibi yatırımlarımı yaptım’ dedi. Erdil sözlerini şöyle sürdürdü:

 ‘Ayrıca eşim Füsun Hanım varlıklı, saygın bir ailenin kızıdır. Onun ve ailesinin katkıları olmuştur. Benim çok varlıklı, eski komutanlarımın da bildiği bir akrabam vardır, bana katkı sağlamıştır.’ Olayın basındaki yansıma biçiminden rahatsız olduğunu da belirten İlhami Paşa, ‘Ben habercilik özgürlüğüne inanan ve saygı duyan bir insanım. Beni en çok üzen, bu haberlerin ‘Amiral battı’ diye verilmesi olmuştur. Bu Silahlı Kuvvetleri rencide eder, üzer. Amirallik ulvi bir makamdır ve asla batmaz’ dedi.

Erdil son olarak, ‘Ben bu dünyadan ayrılsam dahi benim amirallik makamım elimden alınamaz’ derken, dudakları titredi ve gözyaşlarını tutamadı.

HÜRRİYET - NTV
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 02:47:56
Güncelleme :10 Aralık 2004 Cuma 00:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?