24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İlk kongre heyecanı!

HAS PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ BAŞLADI

HAS Parti 1. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak genel başkanlığa seçildi.

Önceki haber

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) 1. Olağan Büyük Kongresi başladı. Kurucular Kurulu üyesi Mukadder Başeğmez'in açılış konuşmasını yaptığı kongrede, Divan Başkanlığına HAS Parti Kurucular Kurulu Üyesi Teoman Rıza Güneri seçildi.

Atatürk Spor Salonu önünde erken saatlerde toplanmaya başlayan partililer, Genel Başkan Numan Kurtulmuş lehine sloganlar atarken salon içerisinde bestelenen marşlar söylendi. Kurtulmuş salona girişinde partililer tarafından ''Başbakan Numan'' sloganları ile karşılandı. Kurtulmuş, salon turu atarak partilileri selamladı. Protokoldeki yabancı konuklarla tek tek selamlaşan Kurtulmuş'a daha sonra partililer tarafından çiçek verildi. Bazı davetliler de Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş'a çiçek sundu. İsrail askerlerince Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız'ın fotoğrafı yakınları tarafından Kurtulmuş'a hediye edildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu'nun yanı sıra bazı partililerden ve sendikalardan temsilciler katıldı.

Kongreye Pakistan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed İbrahim, Fas Adalet ve Kalkınma Partisinden Suaiyibani El Habib, İran'ın Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Cebamiti, Kürdistan Demokratik Partisinden Oman Merdusi'nin de aralarında bulunduğu yabancı davetliler de katıldı. Kongrede genel başkanlık, GİK ve Disiplin Kurulu üyelikleri seçimi yapılarak parti tüzüğünün değiştirilmesi için komisyon oluşturulacak.

HAS PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ BAŞLADI
HAS PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ BAŞLADI
HAS PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 12:21:00
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 15:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?