18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İlki yetmedi, 2. 'Fitne' geliyor

‘Fitne 2’yi çekiyor

Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, geçen yıl internetten yayımladığı İslam karşıtı “Fitne” filminin devamını çekeceğini açıkladı.

Hollanda’da yayımlanan De Telegraaf gazetesine verdiği demeçte Wilders, “Fitne 2” adıyla hazırlayacağı filmin, “Batılı politikacılara, İslam karşısında bir ayna tutmayı amaçladığını” söyledi. İslam ülkelerinden Batı’ya göçün sonuçlarına dikkati çekmeyi hedeflediğini ifade eden Wilders, İslam hukukunun düşünce ve ifade özgürlüğüne nasıl yaklaştığını anlatmaya çalışacağını belirtti.
Wilders, yeni filmin ilkinin kopyası olmayacağını ve profesyonel isimlerle hazırlanacağını kaydetti. Kendisine bu konuda ABD’den destek ve yardım önerileri geldiğini söyleyen Wilders’in verdiği bilgiye göre “Fitne 2” filmi, 2010 yılında tamamlanacak.

 


 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 07:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
banker IP: 62.140.137.xxx Tarih : 17.04.2009 08:30:41

Bu Wilders denen hain din dusmani kesin cikartacak. Burda yani Hollandada malesef bu adama gittikce hayranlari gun gectikce artmakta.. Suanda oy zamani olsaydi, arastirmalara gore Hollandanin 2ci buyuk partisi olurdu.. Bir turlu bu adami durduramadilar, sozde kanunlara uyarak hareket ettiginden dolayi, ciktigi mahkemeleri kazaniyor.. Boylece yabanci dusmanligi tasiyan insanlar buna guvenip oy veriyor...