20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'İmamın Ordusu' internette!

Ahmet Şık'ın, taslağı polis tarafından toplatılan kitabı 'İmamın Ordusu' Twitter'a düştü. Başsavcılık kitabın internette yayınlanması üzerine inceleme başlattı.

Ahmet Şık’ın yazdığı ancak henüz basılmayan kitabı 'İmam’ın Ordusu' ile ilgili olarak polis yayınevini ve Radikal Gazetesi'ni aramış ve Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kitap taslağını almıştı. Uzun zamandır tartışılan 'İmamın Ordusu' olduğu iddia edilen kitap taslağı Twitter'dan paylaşıldı.

Kitap yayına İsveçli aktivistlerin girişimiyle yayımlanan çalışma www.tinyurl.com/dokunanyanar adresinden
sunuldu. Çalışmayı yayımlayanlar dosyada, Ahmet Şık'ın gözaltına alındığı gün dile getirdiği "Dokunan Yanar" ifadesini başlık olarak kullandılar.

298 sayfa olan taslağı şu ana kadar 9 bin kişi indirdi....

Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Şık'ın kitabının toplatılmasının yersiz olduğunu söylemiş ve bu gelişmenin satışlarını artıracağını dile getirmişti.

AYDIN ENGİN: BU KİTAP GERÇEK KİTAP!

Kitabın taslağını polis tarafından el konulmadan önce okuyan Aydın Engin, internette paylaşılan kopyayı inceledi. Ve kopyanın gerçek olduğunu açıkladı.

'Bugün bana bir mail yollandı. Ahmet Şık’ın kitabının orijinalinin kendilerine İsveçli aktivistlerce iletildiğini belirtiyorlar ve benden gerçekten kitabın orijinali olup olmadığını soruyorlar. Baktım tümüyle orijinal'

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Gazeteci Ahmet Şık’ın "İmamın Ordusu" adlı kitap taslağının internette bir sitede yayımlanması üzerine, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan
Karaali inceleme başlattı.


 

...
Yayın Tarihi : 31 Mart 2011 Perşembe 17:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?