20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İmar Bankası mudilerine ödemeler başlıyor

Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, İmarbank mudilerine yapılacak ödemelere 17 Ocak’ta başlanacağını açıkladı.
Sayın, Ziraat Bankası’nın İmarbank mudilerine yapılacak ödemelerle ilgili çalışmaların aylar öncesinden tamamladığını belirterek, "Ödemeye başlayabilmemiz için 2 günlük bir vakte ihtiyacımız var. Pamukbank’tan bize disketler intikal ettiği anda, 2 günlük bir çalışmanın ardından İmar Bankası mudilerine hemen ödeme imkanımız olacak" dedi.

Ödemelerle ilgili parasal bir sıkıntının bulunmadığını, Hazine’nin ödenecek miktarı kendilerine intikal ettirdiğini ifade eden Sayın şöyle konuştu:
"Pamukbank’tan bize disketler intikal etmediği müddetçe ödeme imkanımız bulunmuyor. Son olarak Çarşamba gününe kadar disteklerin bize intikal edebileceğini söylediler. Biz de 2 günlük zamanı ekledikten sonra 10 Ocak Cumartesi günü ödeme yapacağımızı belirttikten sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bazı hesapları kontrol etme ihtiyacı hissetti. Bize Ocak ayının 17’sinde bunun hazır olabileceği söylendi".

Ödemelere başlama tarihini bilinçli olarak cumartesi gününe rastlattıklarını kaydeden Sayın, ödemelerin diğer bankacılık hizmetlerini aksatmaması ve bir yığılmanın oluşmaması için haftasonunu tercih ettiklerini söyledi. Sayın, "İmar Bankası mudilerine rahat bir ödeme yapalım diye personelimizi ödeme yapılacak şubelere kaydırarak cumartesi ve pazar günleri ödeme yapmayı kararlaştırdık. Ödemeler pazar gününden sonra da devam edecek" şeklinde konuştu.

İmar Bankası mudilerine ilk etapta 10 milyar liralık peşinatların ödeneceğini hatırlatan Sayın, ödemeyle ilgili protokolün imzalandığını, herhangi bir sorunun bulunmadığını sözlerine ekledi.

Sayın, İmar Bankası mudilerine yapılacak ödemeyle ilgili Ziraat Bankası’na bir yük gelmeyeceğinin altını çizerek, Hazine’nin gereken parayı verdiğini, 10 milyarın üzerindeki taksitli ödemelerde de paranın Hazine’den alınacağını dile getirdi. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, ödemeler için İmar Bankası’nın şubelerine yakın Ziraat Bankası şubelerinin seçildiğini, Ankara’da 14, İstanbul’da 66, İzmir 13 şubede olmak üzere diğer illerde de gerçekleştirileceğini bildirdi. Sayın, "Muntazam bir şekilde ödemeler yapılacaktır. Personelimiz kaydırılmıştır. Çok çabuk şekilde ödeyeceğimizi tahmin ediyorum" dedi. Mudilere, rahat olabilecekleri mesajını veren Sayın, "Paralarını Ziraat Bankası’nda devam ettirebilirler" diye konuştu. İmarbank’taki mevduat sahibi sayısı 378 bin 469, ödenecek mevduat tutarı da 7.967 katrilyon lira olarak belirlendi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 13:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?