19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

IMF'den Türkiye'ye övgü

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam, Türkiye'nin düşük enflasyon, düşük faiz oranları ve ekonomik büyümesi ile program hedeflerini aştığını belirtti.
Ekonomik programın çok başarılı olduğunu ve Türkiye'nin ekonomik performansının etkileyici düzeye ulaştığını belirten Moghadam, uluslararası piyasalara erişimin iyi bir noktada olduğunu ve Türkiye'nin şu anki konumuyla güçlü bir finansal yapıya sahip olduğunu ifade etti.


Moghadam, Irak krizinin de Türk ekonomisinin şoklara dayanıklı olduğunu ortaya koyduğunu söyleyerek, "Bu durum gelecek için güven veriyor" diye konuştu. Moghadam, işsizlik konusunda ise Türkiye'de işsizlik oranının hala yüksek olduğunu söyledi.
Öte yandan IMF Başkan Vekili Anne Krueger yaptığı yazılı açıklamada hükümetin harcamaları yüzde 13 kısmayı da içeren son düzeltici tedbirlerinin, 2004 program hedeflerini tutturma kararlılığını sergilediğini belirterek, "Hükümet, sapmalardan sakınmak için uyanık kalmalı" dedi. Merkez Bankası'nın para politikalarını ele alış şeklini "etkili" olarak değerlendiren Krueger, faiz oranlarının keskin şekilde düştüğünü, hükümetin mali disiplininin bu başarıda kilit rol oynadığını kaydetti.


Krueger, "Merkez Bankası ve Hazine arasında artan rezervlerin maliyetinin karşılanmasının paylaşılması, para ve borç idaresinin güçlendirilmesine yardım edecek" dedi. Bankacılık konusundaki önlemlere de destek veren Krueger, "Bankacılık yasası, AB uygulamalarıyla daha yakın bir hale getiriliyor. İmar Bankası konusundaki inceleme de bankacılığın denetlemesi konusunu güçlendirecek. BDDK'nın desteklenmesi de önemli olmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

EVRİM ÖCAL - WASHİNGTON (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 03:54:16
Güncelleme :17 Nisan 2004 Cumartesi 03:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?