18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'İmhacı kaymakam' eski polis çıktı

Tarkan ÇETİN/SÜTÇÜLER (Isparta), (DHA)

Orhan Pamuk’un kitaplarını toplatıp imha ettirmeye kalkarak olay kaymakam haline gelen Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar’ın eski polis olduğu öğrenildi.
BBP’den kitap imhasına destek

SÜTÇÜLER Kaymakamı Mustafa Altınpınar’ın, Orhan Pamuk’un kitaplarını toplatıp imha emri vermesi olayının kamuoyu gündemine yansıması üzerine Isparta Valiliği de harekete geçti. ‘Emir iptal edildi’ açıklamasından kısa süre sonra bir vali yardımcısını görevlendirip inceleme başlatan Vali İsa Parlak, ‘İnceleme tamamlanmadan açıklama yapmak istemiyorum’ dedi. Kaymakam Altınpınar’ın, 2.5 yıl komiser yardımcılığı yaptığı ve kaymakam olarak bu ilçeye atandığı öğrenildi.

3 bin 700 nüfuslu Sütçüler ilçesi ‘Orhan Pamuk olayı’ nedeniyle küçük çaplı bir sarsıntı yaşamaya başladı. Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Muharrem Özsüt, 10 Nisan’da düzenleme kararı aldıkları ‘Bayrak Mitingi’ni, ortamın karışması üzerine ertelediklerini açıkladı.

KOMİSER YARDIMCISI

Sivas Şarkışla doğumlu, 31 yaşındaki Kaymakam Mustafa Altınpınar’ın Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1996 yılında bitirdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komiser yardımcısı olarak göreve başladığı ve 2.5 yıl süreyle bu rütbede görev yaptığı ortaya çıktı. Altınpınar’ın 25 Mayıs 2004’te atandığı Isparta’nın Sütçüler İlçesi, kaymakam olarak ilk görev yeri.

Kaymakam Altınpınar, kitap toplatma kararına gerekçe olarak Orhan Pamuk’un yabancı bir yayın organına Türkiye’nin Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmesi gerektiği yönündeki açıklamasını göstermiş, yazı üzerine yapılan aramada ilçe kütüphanesinde Orhan Pamuk kitabına rastlanmamıştı.

DHA / HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:49:58
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 13:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faik atabek IP: 81.215.54.xxx Tarih : 2.04.2005 08:53:39
kaymakam bey helal olsun size.Vatanını milletini seven sizin gibi yürekli insanlar olduktan sonra Türk'ün sırtı hayatta yere gelmez.Ama sizi yıldırmaya çalışacaklardır.ALLAH sonunu hayırlı eder inşallah