19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İMKB'de sendikalaşma yargıda

İstanbul Menkul Kıymetleri Borsası (İMKB) çalışanlarının ``sendikalı olma`` isteği mahkemelik oldu. 400`ü aşkın Borsa uzman ve idari personelinden 367`si, düşük zam aldıkları ve sosyal hak ödemelerinin kesildiği gerekçesiyle mart ayında Türk-İş`e bağlı Türkiye Ticaret Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası`na (Tez-Koop-İş) üye olmuştu.

İşveren, sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan aldığı çoğunluk tespitine ve çalışanların işçi değil, memur olduğu iddiasıyla Nisan ayında İstanbul 3. İş Mahkemesi`ne itirazda bulundu.

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Sadık Özben, İMKB`de çalışan personelin büyük bir bölümünün mart ayında sendikalarına üye olduğunu, çoğunluğu elde ettiklerini bildirdi.

Özben, toplu sözleşme yapabilmek için istenen çoğunluk tespitinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan alındığını belirterek, ``İşveren, bakanlığın görüşüne, hem çoğunluğa, hem de çalışanların işçi değil memur olduğu iddiasıyla 18 Nisan`da mahkemeye itirazda bulundu`` diye konuştu.

İlk duruşmanın 17 Mayıs`ta yapıldığını bildiren Özben, ``Mahkeme bilirkişi atadı. Yargıtay da dahil hukuk sürecinin yıl sonundan önce biteceğini tahmin ediyoruz`` dedi.

aa
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 11:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?