18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İmzacı vekil CHP´yi karıştırdı

CHP, "Kürtler için özerklik" isteyen ilanın altına imza atan Ağrı Milletvekili Naci Aslan’ın savunmasını alacak.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya, International Herald Tribune ve Le Monde gazetesine verilen ve "Kürtler için özerklik" isteyen ilanın altında imzası bulunan Ağrı Milletvekili Naci Aslan`ın savunmasının alınacağını bildirdi.

Yerlikaya, Türkiye`de demokratik hakların gelişmesini en çok CHP`nin istediğini vurgulayarak, daha önce parti tarafından hazırlanan ``Demokratikleşme Raporu``nda da bu konuların ele alındığını anımsattı.

Buna karşın, gazete ilanında ``federatif bir çözüm`` önerildiğine işaret eden Yerlikaya, ``Bu sistem çözüm değildir, bu üniter sistemimize de zarar veren bir anlayıştır`` diye konuştu.

ÇARPIK OLAY

İlan metnine imza atan Ağrı Milletvekili Aslan ile henüz görüşmediklerini bildiren Yerlikaya, şöyle dedi:

``Sanıyorum CHP`nin grup toplantısında bu konu ele alınacaktır. Kendisi de söz olarak konuşabilir. Gerçi kendisi bazı gazetelere `Bu olaylarla ilgim yok` diyor. Ama Leyla Zana`lar da böyle söylüyor. Biraz çarpık bir olay ile karşı karşıyayız. Biz savunmasını alacağız. Bu öyle kolay bir olay değil; imzayı neden verdi? Okuyup mu okumadan mı? Bunların açıklaması sanırım gruptaki toplantımızda belli olacaktır``

Bildiriye imza atan Ağrı Milletvekili Naci Aslan ise basına konuyla ilgili açıklama yapamayacak kadar yoğun olduğunu belirterek, ``Şu anda meşgulüm beni sonra arayın`` demekle yetindi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 12:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?