18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İnanç uğruna ölümü seçti!

Otomobil kazasında yaralanan 15 yaşındaki çocuk, inancı yüzünden kan nakli yapılmasını kabul etmedi...

Bir mağazanın önünde, kontrolden çıkan arabanın altında kalan 15 yaşındaki Joshua McAuley, bacaklarından ve karnından ciddi yaralar aldı.
İngiltere'de yaşanan olayda, kazadan sağ çıkan çocuk, aşırı kan kaybettiği için helikopterle hastaneye nakledildiğinde de bilinci açıktı.

Ancak hastaneye ulaşmasından altı saat sonra Joshua'nın öldüğü açıklandı.

"Yehova Şahitleri"nden olan Joshua'nın, dini inancı yüzünden kan naklini kabul etmediği ve hayatını kaybettiği öğrenildi. Yasa gereği, doktorlar, eğer hastaları 16 yaşından küçükse, tıbbi kararları onun adına kendileri verebiliyorlar, ancak bunu yapmadan önce, hastalarını Gillick yeterlilik testi denilen bir teste tabi tutmaları gerekiyor.

Yetkililer, Joshua'nın durumunda da, doktorlarının söz konusu testi uyguladığını ve çocuğun testi geçtiği için kendi kararlarını verebileceğinin düşünüldüğü açıklandı.
Dini inancı dolayısıyla kan naklinin İncil'de yasaklandığını savunan Joshua'nın, doktorlarına "kan vermeyin, kan vermeyin, kan vermeyin" dediği öğrenildi.
Hastane çalışanları çocuğun fikrini değiştirmeye çalıştılarsa da, başarılı olamadılar.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.153.xxx Tarih : 18.05.2010 22:29:17

yobaz her dinde yobazdır hıristiyan yada başka bir dine üye olması bir şeyi değiştirmiyor ayrıca faşit bir tarikat  kanıma başka milletin kanı karışmasın yani biz tanrının çocuğunun soyundan geliyoruz ya kimbilir hangi   eşkiyanın soyundan geliyorlar ya haberleri yok