18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İngiliz dili tehdit ediyor

İngiliz dili sadece Türkçeyi tehdit etmiyor. İngilizce kelimelerin Almancaya girmesiyle bu dil de melezleşme tehlikesi altında.

Alman dilbilim uzmanları, Almanca'nın İngilizce yüzünden melez bir dil durumuna gelmesinden korkuyor. Goethe Enstitüsü'nden uzmanlar, Almanca'nın yok olmasının dahi ihtimal dahilinde olduğunu belirtiyor.
     
     Almanca bir çok kelimenin, İngilizce karşılıklarıyla yer değiştirdiğini ve ülkenin birçok bölgesinde saf Almanca konuşulmadığını belirten uzmanlar, ortaya her iki dilin karışımı bir lisanın çıkmış olduğuna dikkat çekiyor.
     
     Berlin'de bulunan Goethe Enstitüsü'nden Erika Steinbach, "Bu problemle başa çıkabilmek için tüketiciyi koruma hakları yaygınlaştırılmalı. Tren biletlerinden kumaş yumuşatıcılarına kadar her türlü ürünün üstünde okunabilir şekilde Almanca tarifler bulunmalı" diye konuştu.
     
     Yetkililer, Almanca'yı İngilizce'nin etkilerinden korumak amacıyla resmi yazışmalarda saf Almanca kullanma yoluna giderken, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Jutta Limbach da bu amaçla kendi özel Almanca Lisan Konseyi'ni kurdu.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2003 Pazartesi 10:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?