28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

İngilizce öğrenmede son gelişmeler

İnsanların öğrenme biçimleri üzerine yapılan bilimsel çalışmalar son yıllarda bir hayli ilerledi. Ve yapılan araştırmalar sonrası, insanların genel olarak işiterek, görerek, dokunarak veya beden dili ile daha iyi öğrenmeye meyilli oldukları anlaşıldı.

Daha önce ismini konuşma kurslarıyla duyuran "Gayrettepe İngilizce / GTI " yetkilileri yeni geliştirdikleri sistemle öğrencilerin eğitim alırken hangi yönlerinin baskın olduğunu ( Görsellik,İşitsellik,Uygulamalı) tespit ederek eğitimini o yönde vermeye devam ediyor. Böylece öğrenci zaman kaybetmeyerek kendine uygun çalışma yöntemiyle daha kısa zamanda amaca ulaşabilecek.

Kurs yetkilileri, kendilerine başvuran kursiyerlere öncelikle yapılan testlerle, görsel, işitsel, dokunsal olarak hangi duyularıyla daha kolay öğrenebildiklerinin araştırıldığını ve ona göre yönlendirme yaptıklarını belirttiler. Bunlara ek olarak insanların öğrenebilmelerinde beyin baskınlığı kavramının da çok önemli olduğunu belirten yetkililer konu hakkında şunları söylediler;

"Kimi insanlarda sağ-beyin, kimilerinde sol-beyin baskın olabilirler. Bu öğrenme yolları ve beyin baskınlığı durumunun öğretim uygulamalarında belirleyici özelliği bulunmaktadır. Çok özetle söylenecek olursa, eğer bir insan sağ-beyin baskın ise kendisine sol-beyin etkin yordamlarla bir konuyu öğretmeye çalışmak daha uzun zaman alacaktır. Ya da, eğer bir insan işitsel ise, kendisine okuma ve yazma çalışmaları ile bir konuyu öğretmeye çalışmak da aynı biçimde daha uzun zaman alacaktır. "

Herkesin 1/4 - 4/4 arasında değişen oranlarda bu yollardan birisiyle daha iyi öğrenebilme durumu söz konusudur. Ancak, çoğunluk insanlar bu ve diğer yolların bir tanesine yalnızca 1/4 oranında eğilimli olup diğer yollarla da öğrenebilirler. 2/4 - 4/4 gibi yüksek oranlarla belli bir yolla öğrenebilenler daha az olmakla birlikte eğer bir öğretim kurumunun öğrenicileri arasında böylesi yüksek oranlarda baskın olanlar varsa, öğretimin daha verimli biçimde tamamlanabilmesi için bu öğrenicilerin kendilerine özel bir yordamla öğrenme ortamında bulunmaları önerilebilmektedir.

Bir insanın yaşamında yalnızca kendisine uygun gelen yollarla karşılaşamayacağı, her yoldan gelen bilgiyi işleyebilir bir hale gelmesi için derslerde tüm yollardan öğretim yapılmasının gerekli olabileceği yolunda da görüşler olduğunu belirten yetkililer ise bu konu hakkında şu bilgileri verdiler:

"Yetişkinlerin büyük çoğunluğu bir işte çalışmakta olduklarından ve önceki öğretim deneyimleri sonucunda belli bir yola doğru eğilimi edinmiş olduklarından kısıtlı zamanları ve ayırabildikleri bütçeleri içinde kendilerine en verimli türden bir öğretim verilmesi yanlış olmamaktadır. Öğrencilerimize
uygulanan beyin baskınlığı ölçümü ve öğrenme biçimleri sonucunda 2/4 ve daha yüksek bir oranda belli bir yöne baskınlığı bulunanların kendilerine daha uyan türden bir öğretim yoluna tutulmaları yolunda genel bir ilkemiz bulunmaktadır."

Ayrıca, Gayrettepe İngilizce / GTI ‘ın yenilenen internet sayfasında “Ücretsiz Seviye Tespit Sınavı” olanağı sunuyor. Teste başlamak için bilgi formunu eksiksiz olarak doldurmak yeterli... Testi tamamladıktan sonra sonucunuzu hem ON-LINE olarak internet sitesinden, hem de belirttiğiniz e-mail adresinizden öğrenebilirsiniz .


Daha fazla bilgi almak isteyenler www.gayrettepe.com.tr adresinden veya 0212 – 272 28 12 numaralı telefondan ulaşabilirler.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 11:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?