24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İngilizler 'İstan-pool' yolculuğuna hazırlanıyor

Murat Nişancıoğlu
BBC Türkçe Bölümü

’’Liverpool’un golünde top çizgiyi geçti mi - geçmedi mi?’’

Salı akşamı Liverpool ile Chelsea arasında oynanan Şampiyonlar ligi yarı final maçından sonra herkesin tartıştığı konu bu...

Fakat Liverpool ve Chelsea taraftarlarının dışında maçı izleyen tarafsızların ve İngiliz spor basının büyük bir bölümünün genel kanısı "Hiç mühim değil. Liverpool kendisinden daha güçlü bir takıma karşı yılmadan direndi ve finale kalmayı hakketti. Zaten gol verilmeseydi, Chelsea kalecisi Peter Chech’in hareketi kırmızı kart gerektiren bir penaltıydı" şeklinde.

Aynı şekilde gazetelerin spor yazarları, Liverpool’un muhteşem geçmişinin mirasını yeniden canlandırdığına, 1970 ve 1980’lerde dört kez Avrupa Şampiyonu olan kulübün Heysel trajedisinden bu yana yirmi yıldır ilk kez yeniden finale yükseldiğine işaret ediyorlar.

Chelsea bu yıl Roman Abramoviç’in milyon dolarlarıyla kurduğu takımı ve Avrupa’nın en başarılı teknik direktörlerinden biri olan Portekizli Jose Mourinho’nun liderliğiyle ligde büyük başarı sağladı.

Ve premier lig şampiyonluğuna rakip takımların taraftarları da dahil kimse itiraz etmedi.


Mourinho, açıklamalarıyla spor kamuoyunda sık sık tartışma yaratan bir isim

Fakat, Mourinho’nun sürekli tartışma yaratan açıklamaları, Chelsea’nin büyük paralar içinde yüzen şımarık bir klüp izlenimi vermesi yüzünden, bu yılki üstünlükleri takdir edilmekle beraber kendilerine pek yandaş da kazandırmadı.

Gazeteler Liverpool taraftarlarının takımlarına verdiği muhteşem desteğe de dikkat çekiyorlar.

Daily Telegraph, "Hiçbir para böyle bir sevgiyi satın alamaz" ifadesini kullanıyor.

Dünkü maçtan sonra da Jose Mourinho’nun "En iyi takım kaybetti. Golün sahibi de yan hakemdi" şeklindeki açıklamaları basında pek sempati bulmuyor.

Mirror gazetesinin manşeti ’’Morinho ağlıyor’’ şeklinde.

Aynı gazetenin spor sayfasında ise İstanbul ile Liverpool kelimeleri birleştirilerek ’’İstanpool’’ başlığı kullanılmış.

Sun Gazetesi de daha şimdiden UEFA’nın uyarısına yer veriyor. ’’Biletsiz İstanbul’a gitmeyin. İnternet üzerinden de karaborsa bilet alıp dünyanın parasını vermeyin.’’


Liverpool taraftarları, takımlarının İstanbul’da çok sevildiğini düşünüyor

Gerek yetkililer, gerekse de Liverpool taraftarları İstanbul’daki maçta bir güvenlik sorunu yaşanmayacağını söylüyor Sun’ın haberine göre.

Gazete bir taraftarın, ’’Finalde Türk takımı yok, ayrıca Liverpool taraftarlarıyla Milan ya da Türk taraftarlar arasında geçmişten gelen bir husumet de yok. Üstelik Liverpool, İstanbul’da oldukça sevilen bir takım’’ şeklindeki sözlerine yer veriyor.

Şimdi, yirmi yıl aradan sonra yine Avrupa’da zafer arayışında olan Liverpool taraftarlarının İstanbul’u dolduracağına kuşku yok.

Liverpool için ayrılan 20 bin biletin kısa sürede tükeneceği belirtiliyor.

Dün gece maçtan sonra radyoda taraftarların telefonla katıldığı sohbet programında kahkahalar içinde bir kadının Liverpool aksanlı sesi patladı:

"İstanbul’a gidiyorum. Erkek arkadaşım söz verdi. Beni İstanbul’a götürüyor."

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 18:24:49
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 18:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?