19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İngiltere Başbakanı Blair: Teröre en büyük darbe Türkiye'nin AB'ye kabul edilmesidir

İngiltere Başbakanı Tony Blair, terörizm karşısında AB'nin birleşmesi çağrısında bulunarak, Türkiye gibi Müslüman bir ülkenin AB'ye katılmasının radikal dincilerin davasını baltalayabileceğini kaydetti.

Blair, Portekiz'in başkenti Lizbon'da Devlet Başkanı Jorge Sampaio ve Başbakan Jose Durao Barroso ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye kabul edilmesinin terörizmi yenmede bir yöntem olduğunu vurguladı.

Brüksel'de yarın yapılacak AB zirvesi öncesinde açıklamada bulunan Blair, "Türkiye'yi diğerleri gibi aynı ve eşit koşullarla AB'ye alma istekliliğimizi gösterelim" dedi.

Blair, Türkiye'yi AB'ye kabul etmenin, terörizme karşı savaşta uluslararası kamuoyunu birleştirme yolundaki adımlardan biri olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"AB üyesi ülkeler, topraklarımızdaki teröristleri ortaya çıkartmak ve yenmek için ellerinden geleni yapmalı. Güvenlik konusunda işbirliği yapalım, terörist suçlar hakkında kovuşturma yapmak için birlikte çalışalım, bilgiyi paylaşalım, terörizm karşı kararlılığımızda tam birlik gösterelim."

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 23:06:46
Güncelleme :25 Mart 2004 Perşembe 17:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?