23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

’İngiltere haksızlığın farkında’

Londra - Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İngiltere’nin, Kıbrıslı Türklere yapılan haksızlığın en çok farkında olan ülke durumunda bulunduğunu bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ile yaptığı görüşmenin ardından Türk gazetecilere açıklama yapan Gül, İngiltere’nin Kıbrıslı Türklerin sorunlarını dikkate aldığını ancak, İngiltere’de de seçim sürecine girilmiş olmasının durumu biraz güçleştirdiğini anlattı. Gül, İngiltere’nin bu konuda somut bir adım atmak için seçim sonuçlarını beklemek zorunda olduğuna işaret etti.

Gül, "AB’nin Kıbrısla ilgili politikasını nasıl bulduğu sorusuna, AB’nin bu konuda kendi içinde sıkışmış vaziyette olduğunu ve bir mahcubiyet yaşadığını belirtti. Gül, AB tarafından Kıbrıslı Türklere verilen sözlerin tutulamadığını ancak, sorunların, sonunda mutlaka aşılacağını söyledi. Sorunların aşılmasının kaçınılmaz olduğunu da vurgulayan Gül, "Çünkü herkes problemin nereden kaynaklandığını biliyor" dedi.

AB yetkililerinin, Türkiye’nin insan hakları konusundaki tutumundan şikayetçi olduğunu söyleyen bir gazeteciye, "Tam tersine, (Türkiye AB ilişkileri zayıf gibi bir hava var. Size öyle geliyor mu) diye sordum. Sayın Straw’dan (tam tersine her şey yolunda gidiyor) yanıtını aldım" cevabını veren Gül, İstanbul’daki gösteride yaşanan olayları "münferit bir gelişme" diye değerlendirdi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 00:52:52
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 00:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?