19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İnönü'de kritik gece

Ligde haftanın en önemli maçı bugün 19.00'da Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak.


Kartal, kazanıp geride olduğu zirve yarışında iddialı duruma gelmek, Bordo-Mavililer ise farkı daha da açmak için sahaya çıkacak...

Süper Lig'de haftanın en önemli randevusunda bugün 19.00'da Beşiktaş ile Trabzonspor İnönü'de kapışıyor. Lider Sivas'la aynı puanda olmasına rağmen averajla 2. sırada olan Trabzon'u ağırlayacak olan Beşiktaş, geçen hafta Konya karşısında kaybettiği 2 puanı telafi etmek ve zirve ile arasındaki 6 puanlık farkı indirmek için sahaya çıkacak. Bu sezon deplasmanların en başarılı takımı olan Bordo- Mavililer ise İnönü'de kazanıp, yoluna kayıpsız devam etmek ve Kartal'ı zirve yarışında safdışı bırakmak istiyor.

11 OYUNCU KART SINIRINDA

Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Ekrem Dağ ile Filip Holosko, Trabzonspor'da ise sakat Ferhat bugünkü zorlu maçta görev yapamayacak. Zirveyi yakından ilgilendirecek karşılaşmada tam 11 oyuncu sarı kart sınırında. Kartal'da Rüştü, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse ve Mert Nobre; Trabzonspor'da ise Hüseyin, Serkan, Selçuk, Umut Bulut ve Cale sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak maçlarda forma giyemeyecek.

iSTATiSTiKLER KARTAL DiYOR

Beşiktaş ile Trabzonspor, bugün İnönü Stadı'nda yapacakları maçla birlikte 104. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 36 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 103 karşılaşmanın 43'ünü Beşiktaş, 38'ini Trabzonspor kazanırken, 22 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Siyah-Beyazlılar’ın toplam 141 golüne, Bordo-Mavililer 115 golle karşılık verdi. İki takım arasında ligde yapılan 69 maçta taraflar 27'şer galibiyet alırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. İstanbul'da yapılan lig maçlarında ise Beşiktaş rakibine 18-9 üstünlük sağladı.

....
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 08:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?