23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İnsaf, köpeği bile gasp ettiler

Çağda Yiğit adlı bankacı kadını Bahçeşehir’in gölet otoparkında gündüz öğle vakti eterle bayıltan iki kişi, Golden Retriever cinsi köpeğini çaldı. Gaspçılar üzerinde anahtarı bulunan otomobille, cep telefonuna ve içinde kredi kartlarıyla para olan çantaya dokunmadan kaçtılar.

BAHÇEŞEHİR’in gölet otoparkında bankacı Çağda Yiğit’i (24) eterle bayıltan 2 kişi, üzerinde anahtarı bulunan otomobiline, içinde kredi kartlarıyla parasının bulunduğu çantasına ve cep telefonuna hiç dokunmadan sadece, Golden Retriever cinsi köpeği ‘Vodka’yı alıp götürdü. Çağda Yiğit, 15 Mart Salı günü 13.30 sularında, köpeği Vodka’yı gezdirmek için oturdukları Esenkent’ten daha güvenli olduğunu düşündüğü Bahçeşehir’deki gölete getirdi. Arabasını göletin kenarındaki otoparkın alt katına bırakan Yiğit, arka koltukta oturan Vodka’nın çıkması için kapısını açtı. Yiğit, henüz tasmasının ipini takmadığı Vodka’nın otomobilden fırlamasıyla birlikte, ıssız otoparkta 20 metre uzağında yüzleri poşu ile kapatılmış, bereli iki adamı gördü. Yiğit, ‘Vodka bizi korumak için yabancıları koklar eğer güvenli olmadıklarını hissederse ağzıyla kolumuzu kavrayıp bizi yanlarından uzaklaştırırdı. Her zamanki gibi onları görür görmez yanlarına koşarak etraflarında dönerek koklamaya başladı. Adamlardan biri lacivert, biri kahverengi montluydu, sadece gözleri açıktaydı. Lacivert montlu olanı Vodka’nın kırmızı tasmasından tutarak ön ayaklarını yukarı kaldırdı. Ben nefes alamayacağı korkusuyla adamlara doğru koşarak onu yanıma çağırdım. Bu sırada kahverengi montlu olanı üzerime doğru gelmeye başlayınca dönüp kaçmaya çalıştım. Ancak geri dönmemle birlikte ağzımı bir madde ile kapattı. Gerisini hatırlamıyorum’ dedi.

PATİLERİ TIRAŞLI

Zehirlenme yüzünden serum alan Vodka’nın iki ön patisi serumun takılabilmesi için tıraşlandığını belirten Yiğit Ailesi bunun en ayırıcı özellik olduğunu söyledi. İlkay Yiğit, ‘Gözleri çekikti. Ayrıca gözlerinin kenarından kulaklarına kadar uzanan kahverengi sürmeler vardı. Dudağının kenarında da siyah bir ben bulunuyor’ diye konuştu.

Hanımefendi insanlar kayboluyor

Çağda Yiğit’i yerde yatarken gören bir kişi kapıları açık otomobildeki telefondan ev numarasını bularak evde temizlik yapan hizmetliye ulaştı. Temizlikçinin taksiyle gelip aldığı Yiğit, ayılır ayılmaz hastaneye bile gitmeden Vodka’yı aramak için jandarmaya koştu. Ancak jandarmadan aldığı yanıt onu daha çok üzüdü: ‘Ne yapalım hanımefendi insanlar kayboluyor.’ Yiğit çiftinin evi cenaze evine döndü. Sürekli ağlayan çifti teselli etmek için arayan, uzaklardan gelen yakınları var. İlkay Yiğit, ‘Obez ve türlerinden daha uzun boylu bir hayvan olduğu için hamile sanıp kaçırmış olabilirler. Ama kist yüzünden bu mümkün değil’ derken, Çağda Yiğit, Vodka’nın yumuşak huylu bir ev hayvanı olduğunu söyledi.

Çocukları gibiydi

6 gündür işine gidemeyen Çağda Yiğit, THY pilotu eşi İlkay Yiğit’le (32) birlikte hayvan barınaklarını gezerek Vodka’yı arıyor. 2 yaşındaki köpeği 2 aylıkken alıp çocukları gibi büyüttüklerini belirten İlkay Yiğit, Vodka’yı getirenlere para ödülü vereceklerini söyledi, ‘Yumurtalıklarındaki kist nedeniyle sürekli ilaç gerekiyor. Yoksa ölür’ dedi.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 20:07:05
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 20:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?