24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İnsan hakları örgütlerinden ’sağduyu’ çağrısı

İnsan hakları savunucuları, Türk bayrağına yönelik saldırının ardından Türkiye genelinde yaşanan gelişmelerden kaygı duyduklarını Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül`e iletti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Yusuf Alataş, Mersin`de Nevruz kutlamaları sonrası Türk bayrağına yapılan saldırıya yönelik Türkiye genelinde gösterilen tepkilerden kaygı duyduklarını söyledi. Alataş ``Toplumu sağduyuya davet etmek, karşılıklı tırmandırılmak istenen milliyetçilik dalgasına dikkat çekmek istiyoruz`` dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ü makamında ziyaret eden İHD Genel Başkanı Alataş, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) Başkanı Yavuz Önen, Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Levent Korkut ve Helsinki Yurttaşlar Derneği Ankara Temsilcisi Bülent Atamer ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı.

Mersin`de Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saygısızlığı ``talihsiz bir olay`` olarak değerlendiren Alataş, bu olayın ardından Türkiye`nin her yerinde ``tansiyonun yükseltildiğini`` söyledi. Alataş, toplumsal barışın zarar gördüğünü, milliyetçi bir dalganın yayılmaya çalışıldığını ve giderek olayların yaygınlık gösterdiğine dikkat çekti.

``KAYGILIYIZ``

Alataş, kaygılarını Abdullah Gül`e ilettiklerini belirterek, Abdullah Gül`ü ``toplumu sağduyuya davet etme, ortamı yatıştırma, karşılıklı tırmandırılmak istenen milliyetçilik dalgasına dikkat çekmek`` amacıyla ziyaret ettiklerini kaydetti.

İki saatlik görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini kaydeden Alataş, Gül`ün bu konuda hükümet olarak gerekenleri yapacaklarını söylediğini aktardı.


ANKA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:40:28
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 23:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?