24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İnternetten şans oyunlarına sınırlama

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, internet üzerinden şans oyunları oynatan sitelere erişimi engelleyecek bir yönetmelik üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Milli Piyango İdaresi’nin 2002 ve 2003 yılı hesaplarının görüşüldüğü, TBMM KİT Komisyonu’nda, Piyango İdaresi’nin çalışmaları hakkında görüşlerini açıklayan AK Parti’li Hamza Albayrak, internette oynatılan oyunlarla mücadele konusunu da gündeme getirerek, idarenin bu konuda ne tür önlemler aldığını sordu.

YÖNETMELİKLE SINIRLAMA

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Balak da internet üzerinde oyun oynatılan 6 binin üzerinde site bulunduğunu, bunların isimlerini tek tek tespit ettiklerini belirtti.

Bu sitelerin büyük bölümünün diğer ülkeler açısından da yasadışı olduğunu vurgulayan Balak, bunların önemli kısmının da okyanustaki küçük adalar üzerinden yayın yaptığını ifade etti.

ABD’de daha önce, bu konuda açılan bir dava sonucunda faaliyeti durdurulan bir internet sitesinin Uluslararası Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak bu kararı iptal ettirdiğini de belirten Balak, “Ancak biz kendi hukuk kurallarımız çerçevesinde bu tür oyun sitelerine erişimi Türk Telekom ve internet sağlayıcıları kanalıyla engelleyecek bir düzenlemeye gideceğiz. Buna yönelik bir yönetmeliğimiz olacak. Aynı şekilde bu oyunların reklamını yasaklayacak bir başka düzenlemeyi de uygulamaya koyacağız” dedi.

ŞANS OYUNLARI VERGİSİ

Balak, değerlendirmeleri sırasında, şans oyunları vergisinde yapılan artışlardan da yakındı.

Vergi artışının, oyunlara talebi olumsuz etkilediğini kaydeden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü, 2005 yılında şans oyunları vergilerinde gerçekleştirilen artışın, vergi hasılatında bir artışı da yaratmadığını bildirdi. Balak, “Fiyatlarımızdaki artışa rağmen, vergi hasılatı aynen devam ediyor. Ama oynanan kolon sayısında önemli bir düşüş oluyor” dedi.

Balak, milletvekillerinin yönelttiği bir soruyu yanıtlarken de reklam kampanyalarının şans oyunlarına olan talebi yükselttiğini, İddaa’nın da bu şekilde sıfırdan haftada 20 trilyon liralık hasılatlara ulaştığını belirtti. Balak, “Milli Piyango da reklam kampanyasına girişse hasılatımız yüzde 30 düzeylerinde artar. Ama işin sosyal yönü de var” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 22:51:47
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 23:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?