18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İP lideri Perinçek: Türkiye bölünme süreci içinde

  İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin bölünme süreci yaşadığını belirterek, "Türkiye kendi içinden, Kıbrıs'tan, Kuzey Irak'tan kuşatılmış durumdadır. Hepimiz kaygılar içersindeyiz" dedi.
İP Genel Başkanı Perinçek, partisinin İskenderun Teşkilatı'nca Yelken Düğün Salonu'nda düzenlenen "Kuşatılmış Türkiye'nin Çıkış Yolu" konulu konferansta yaptığı konuşmada, hükümeti ve iktidar partisini sert biçimde eleştirdi. Türkiye'nin bölünme ve parçalanma süreci yaşadığını ileri süren Perinçek, "Türkiye yalnız dışarıdan değil içeriden, iktidar mevzilerinden kuşatılmış. Tayyip Erdoğan'lar bir erken seçim komplosu ile Türkiye'yi Kıbrıs'ta, Kuzey Irak'ta, Türkiye'yi arkadan vursunlar, tarikatlar cemaatler yoluyla içerden vursunlar diye, Cumhuriyeti içerden boğazlasınlar diye ABD tarafından Türkiye'nin tepesine oturtulmuştur. Bu ispatlanmıştır. Tayyip, iktidara geldiğinden bugüne kadar yaptıkları tek bir sözcükle açıklanır. 'ihanet'tir o sözcük" dedi.
Türkiye'yi yönetenlerin AB'ye girme uğruna Kıbrıs'ı bir sorun olarak gördüğünü ve gözden çıkarma yoluna gittiğini belirten Perinçek, Türkiye'nin varlık noktasının Kıbrıs olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin bölünme noktasında, Kıbrıs, Ermeni ve Rum soykırımı, Kuzey Irak gibi paket bir programla karşı karşıya kalacağını iddia eden Perinçek, "Böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin yasal olmadığı ve soykırımlarla kurulduğu kabul edilecek" diye konuştu.
Bu noktada Türkiye'nin tek kurtuluş yolunun Atatürk ilkeleri olduğunu söyleyen Perinçek, "Türkiye'nin var olma noktasında Atatürk devrimleri vardır. Direnme noktasında Atatürk'ün Cumhuriyetçilik, Devletçilik, Laiklik, Halkçılık ilkelerini içine alan altı ilkesi vardır" görüşünü savundu.

"TÜRKİYE AB'NİN TRUVA ATI"
Türkiye'nin Avrupa Birliği içinde bir devlet olamayacağını söyleyen Perinçek, "AB'nin kapısı 30 santimlik bir kapıdır. Oraya sürünerek girersiniz. Çünkü AB bir devlettir ve bir devletin içinde bir devlet varolamaz" dedi.
Türkiye'nin AB'ye girişini 'truva atı'na benzeten Perinçek, "Türkiye AB'nin truva atıdır. Bu nedenle AB de Türkiye'den korkuyor. Onlarda Türkiye'nin AB içinde varlık gösterecek olmasından rahatsız" diye konuştu.
AB'ye girme girişimini ihanet olarak niteleyen Perinçek, "Bu ihanetten ancak Türkiye milli hükümeti kurularak kurtulunur" dedi.
İHSAN GÜLÜŞ - HATAY (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 22:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?