23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İP’ten eski MİT yöneticilerine suç duyurusu

Ankara - İP Genel Sekreteri Mehmet Bedri Gültekin, partisinin Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yönelik geçmiş yıllarda suikast girişiminde bulundukları iddiasıyla, dönemin MİT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adalet Sarayı’na gelerek, suç duyurusu dilekçesini Müracaat Savcılığı’na veren Gültekin, başarısızlığa uğrayan suikast tertibine ilişkin yeni kanıtlar elde edildiğini söyledi.

Dilekçede, O dönemde MİT Müsteşarı olan Sönmez Köksal, Operasyon Daire Başkanı Şenkal Atasagun, Kontrterör Daire Başkan Vekili Mehmet Eymür ile Dış İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli Kaşif Kozinoğlu hakkında, soruşturma izni alınarak, kamu davası açılması talep edildi. Gültekin, MİT görevlileri hakkında soruşturma izni alınabilmesi için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nda 3 Mayıs 2000’de verdiği ifadede, olayı anlattığını belirten Gültekin, Çakıcı’nın, 23 Ocak 2005 tarihinde yayınlanan Aydınlık Dergisi’nde de suikast tertibini bir kez daha doğruladığını kaydetti.

Mehmet Eymür’ün "Atin" adlı sitesinde olayın perde arkasında kimler olduğunu yazdığını savunan Gültekin, eski Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya’ya yönelik "karalama kampanyası" sırasında ortaya konulan açıklamalarda yeni delillere ulaşıldığını öne sürdü.

Perinçek’e yönelik suikast girişiminin araştırılmasının, Cumhuriyet aydınlarına yönelik diğer suikastların aydınlanmasına da hizmet edeceğini ifade eden Gültekin, "Devletin bir kurumu, mafyayla işbirliği içinde faili meçhul cinayetler içinde yer almıştır. Yetkililer, hükümetler, bu kadar kanıta rağmen sessizliğini devam ettirmektedir" diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 14:50:37
Güncelleme :27 Ocak 2005 Perşembe 14:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?