17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Irak Adalet Bakanı'nın aracına saldırı: 5 ölü

Irak’ın Adel bölgesinde Irak Adalet Bakanı Malik Dohan El Hasan’ın konvoyuna intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda beş kişi öldü, en az sekiz kişi de yaralandı.

Bakan, saldırıdan yara almadan kurtulurken, görgü tanıkları ve El Hasan’ın korumaları, Adalet Bakanı’nın aracının olayda zarar görmediğini belirttiler.

Adalet Bakanlığı sözcüsü, Bakan’ın yara almadığı saldırıda dört kişinin öldüğünü açıkladı. Hastane kaynakları göre, saldırıda yaralananların sayısı sekiz.

Mahmudiye’de patlama: İki ölü, 20 yaralı

Bağdat’ın 30 kilometre güneyindeki Mahmudiye’de Irak Ulusal Muhafız karargahının önünde sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının neden olduğu açıklandı.

Hastane kaynakları, saldırıda iki kişinin öldüğünü, en az 20 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bağdat’ın merkezinde patlama

Bağdat’ın merkezinde de sabah saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın Irak geçici hükümeti ve ABD büyükelçilik binalarının bulunduğu bölgeden dumanlar yükseldiği belirtiliyor.

Bağdat’ın merkezindeki patlamayla ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi.

ABD askeri karargahları, Irak geçici hükümet binası, ABD ve İngiliz büyükelçiliklerinin bulunduğu ’Yeşil Bölge’ olarak adlandırılan alanın yakınında geçtiğimiz çarşamba günü bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 11 kişi ölmüştü.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 15:13:52
Güncelleme :17 Temmuz 2004 Cumartesi 15:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?