23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Irak mağdurları hükümeti protesto etti

 
Türkiye Irak savaşının dışında kalmasına rağmen, kayıplarda Irak ve ABD’nin ardından üçüncü sırada. ’Savaşın bittiği gün’den bu yana Irak’ta 85 Türk vatandaşı öldü. Bu kayıplar nedeniyle bir grup mağdur Ankara’da hükümeti protesto etti.

Ayrıntıları CNN Türk televizyonunun haberinden aktarıyoruz:

Türkiye, 1 mart tezkeresinin reddedilmesiyle Irak’a girmedi belki ama yine de savaşta kayıp vermekten kurtulamadı. Ekonomik savaşta Irak’ta zafer arayan 85 Türk vatandaşı gerçek savaşın ortasında, iki ateş arasında hayatını kaybetti.

Irak’ta kaybolan 12 Türk vatandaşından ise haber alınamıyor. Bunlar resmi rakamlar. Bir de Irak’a, yakınlarının cenazesini almaya gidenlerin anlattıkları var. Onlara göre morglarda yüze yakın cenaze sahipsiz, alınmayı bekliyor.

Hüzünlü değil sitemkarlar

Irak’ta yakınlarını kaybeden, esir düşüp kurtulan ve yaralananlar seslerini duyurmak için Ankara’da toplandı. Açıklamalarda hüzünden çok sitem vardı aslında.

Gidenleri hiçbir şey geri getirmeyecekti, en azından kalan sağlar sağlıklı ve huzurlu olsun diye hükümetten beklentiler dile getirildi.

"İhaleler iptal edilsin"

Irak’ta hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralanıp geri dönenlerin talepleri tazminat, Türkiye’de iş güvencesi, çocukların eğitim masraflarının karşılanması. Bir de yeni acılar yaşanmasın diye Irak’ta alınmış tüm ihalelerin iptal edilmesi.

Bu talepler iki gün süreyle Ankara’da yetkililere anlatılacak. Sivil toplum örgütleri, AKP ve CHP gruplarıyla Meclis Başkanlığı ziyaret edilecek.
CNN TÜRK TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:19:19
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 12:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?