17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Abdurrahman'a suikast

 Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Dr. Faruk Abdullah Abdurrahman, Bağdat'tan Kerkük'e gittiği sırada Halisiye mevkiinde yol üzerine yerleştirilen uzaktan kumandalı bombayla öldürülmek istendi.
Edinilen bilgiye göre, Abdurrahman, TSİ 07.30 sıralarında acil bir iş için Bağdat'tan Kerkük'e yola çıktı. Abdurrahman'ı taşıyan cip ve beraberindeki 2 araç, TSİ 08.30 sıralarında Halisiye'de bir caddeden geçtiği sırada yola yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba patladı. Patlama nedeniyle ITC'ye ait 3 araç hasar gördü, olayda ITC Başkanı Farik Abdullah Abdurrahman, ITC yetkililerinden Yaşar Abdullah, ITC Başkanı'nın kızkardeşinin oğlu Ali Şehit ve Muhammet Hüseyin ve yoldan geçmekte olan 3 Iraklı yaralandı.
Yaralı Iraklılar'dan birisinin hayatını kaybettiği öne sürülürken, Abdurrahman'ın korumaları Şehit ve Hüseyin ağır yaralandılar. ITC Başkanı'nın olayı hafif yaralı olarak atlattığı öğrenildi.
Suikast girişimi sonrasında kullanılamaz hale gelen araçlardan ikisi ITC Bağdat Bürosu'na getirildi. Abdurrahman ve diğer yaralıların ise Kerkük'e gittikleri belirtildi.
Olayı İHA mikrofonuna anlatan ITC görevlilerinden Yasin Muhammed, ITC Başkanı Abdurrahman'ın olaydan sonra başka bir araçla Kerkük'e gittiğini söyleyerek, kullanılamaz hale gelen araçların da kamyonlarla Bağdat'a getirildiklerini dile getirdi.
Muhammed, ITC Başkanı Abdurrahman'ın olaydan birkaç saniye sonra Opel marka bir otomobil içindeki 4 kişiyi gördüğünü, olayla ilgili olarak bu kişilerden şüphelendiğini belirtti. Muhammed, olayı kimlerin gerçekleştirmiş olabileceği sorulduğunda ise "Kötü insan çok" yanıtını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 18:03:00
Güncelleme :15 Mart 2004 Pazartesi 02:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?