18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Irak Vahşi Batı gibi yönetildi’

Irak’ın işgali sonrası ülkeyi kontrol eden Amerika öncülüğündeki Koalisyon Geçici Yönetimi, milyonlarca doları boşa harcamak ve harcamaları kontrol edememekle suçlanıyor.

Konu son olarak, Amerikan Senatosu’nun bir komite oturumunda gündeme geldi.

Koalisyon Geçici Yönetimi’nin eski yetkililerinden Franklin Willis, paketlenmiş yüzlerce dolarlık banknotların, uygun denetim yapılmadan, özel güvenlik şirketlerine verildiğini söyledi.

Franklin Willis, fotoğraflarını gösterdiği banknotların her birinde, iki milyon dolar olduğunu açıkladı.

Willis; tecrübesiz yetkililer, iletişim eksikliği ve minimum düzeyde güvenliğin, Irak’ta Vahşi Batı kadar kaosun görüldüğü bir sisteme yol açtığını belirtti.

Komite oturumu, Demokrat senatörlerün, Irak’ın yeniden yapılanması için tahsis edilen fonların yönetimiyle ilgili olarak görüşme talep etmeleri üzerine yapıldı.

Kongre’de çoğunluğa sahip Cumhuriyetçiler ise Irak’ın yeniden yapılanması sürecinde Koalisyon Geçici Yönetimi’nin faaliyetleriyle ilgili olarak sourşturma açılması yönündeki talepleri reddetti.

Tüm bu gelişmeler sonrası bir açıklama yapan Pentagon sözcüsü ise Koalisyon Geçici Yönetimi’nin daima, kusursuz bir yönetim için çalıştığını söyledi.

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 09:41:57
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 09:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?