19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'a mal taşıyan Türk TIR'ları güzergah değiştirdi...

Irak’ta yaşanan kargaşa yüzünden güzergah değiştirmek zorunda kalan Türk kamyon ve TIR şoförleri, koruma sağlamayan ABD’li yetkilileri suçladılar.

Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yapan Kilisli kamyon şoförü Şükrü Yedipınar (45), Iraklı direnişçilerin günde şoförlere yönelik saldırılarda bulunduğunu belirterek, "Irak’ta can güvenliği olmadığı için yükümüzü boşaltır boşaltmaz Suriye üzerinden Türkiye’ye gelmek için çaba gösteriyoruz. ABD’liler eskortla bizi Musul’a kadar koruyor. Ondan sonra "ne yaparsanız yapın" diyerek bizi bırakıyorlar. Can güvenliğimiz olmadığı için kendimizi biran önce Suriye’ye atıyoruz. Burada bizden bin dolar para alıyorlar. Türk yetkililerini ve uluslararası taşımacılık yetkililerini göreve çağırıyoruz" dedi.


Yedipınar, gazetecilerin "Bir daha Irak’a gitmeyi düşünüyormuşsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Başka çaremiz yok. Gitmezsek, çoluk çocuğumuz perişan olacak. Ne yiyip içeceğiz?" diye cevap verdi.


Kamyon şoförlerinden Ali Kaya da (40), Irak’ta direnişçiler ve Iraklılar’ın araçlarına kurşun sıktığını ve hiç bir şekilde can güvenliklerinin olmadığını belirterek, "Biz nafakamızı kazanmak için Irak’a gidiyoruz. Oradaki durum çok karışık olduğu için can güvenliği zaten hiç yok, Suriye üzerinden Türkiye’ye gelmek zorunda kalıyoruz. Suriyeli yetkililer bize olmaz türlü zorluk çıkarıyorlar. 700 dolar kira aldığımız halde bizden bin dolar istiyorlar. Irak’ta bulunan çok sayıda şoför güvenli olduğu için Suriye üzerinden Türkiye’ye geliyorlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 17:28:02
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 14:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?