23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Irak’ın bütünlüğünü bozacak gelişmelere ’dur’ denilmeli

Ankara - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ta düzeni tesis etmekle yükümlü güçlerin, milletin büyük teessürle karşıladığı bazı gelişmelere karşı gerekli duyarlılığı göstermediğini belirterek, "Bölgeye demokrasi getirmek niyetiyle geldiklerini söyleyen güçler, bu antidemokratik emellere maalesef duyarsız kalmayı tercih etmişlerdir. ırak’ın bütünlüğüne zarar verecek, barış ve huzuru erteleyecek gelişmelere, vakit geç olmadan dur denilmelidir" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Irak’ta seçim süreci içinde Türkiye’yi endişelendiren bazı hususların ortaya çıktığını belirtti. Erdoğan, Irak bütünü içinde bazı kesimlerin seçimlere arzulanan seviyede katılamamış olmasının ve sonuçlarının, etnik açıdan dengesiz bir tablo ortaya koyma ihtimalinden endişeli olduklarını söyledi.

Erdoğan, "Biz Irak’ın iç huzurunu, demokratik geleceğini ve çevre ülkelerle ilişkilerini zedeleyebilecek bu gelişmelere karşı, ilgili ülkelerin gerekli tedbirleri zaman geçirmeden almalarını beklerdik. Ancak, bölgeye demokrasi getirmek niyetiyle geldiklerini söyleyen güçler, bu antidemokratik emellere maalesef duyarsız kalmayı tercih etmişlerdir. Buradan bir kere daha açık ve net olarak ifade ediyorum; Türkiye’nin hukukunu dikkate almadan atılan her adım, bölgede yangının büyümesi dışında bir sonuç üretmeyecektir. Irak’ın bütünlüğüne zarar verecek, barış ve huzuru erteleyecek gelişmelere, vakit geç olmadan dur denilmelidir. Eğer bu konuda hassas davranılmazsa komşumuzda cereyan edecek bu olumsuz gelişmeler bizi ve diğer komşuları da rahatsız edecektir. Oradaki huzursuzluk bizim huzursuzluğumuzdur. Bizi huzursuz etmeye de kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

Erdoğan, devlet ciddiyeti ne gerektiriyorsa bu ciddiyet içinde atmaları gereken adımları atacaklarını söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 14:09:42
Güncelleme :1 Şubat 2005 Salı 14:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?