18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Iraklı direnişçiler 49 askeri öldürdü

Irak’ın Bakuba kentinin güneyinde yeni Irak ordusundan 49 askerin cesedi bulundu.

Diyala vilayetinin polis yetkilisi General Valid El Azzavi, cesetlerin Bakuba’nın 50 kilometre güneyindeki bölgede bulunduğunu söyledi.

El Azzavi, askerlerin yere yatırıldıktan sonra vurularak öldürüldüğünü tespit ettiklerini belirtti.

General Azzavi, askerlerin tamamının yeni Irak ordusunun üyesi olduğunu ve Baladruz’daki Kirkuş askeri kampında eğitim gördüklerini söyledi.

Yetkili, olayın muhtemelen askerlerin evlerine döndüğü sırada olduğunu ifade etti.

Sadr: “Felluce mücahitlerine yardıma hazırım”

Iraklı radikal Şii lideri Mukteda Sadr, Felluce kentindeki Sünni direnişçilere yardıma hazır olduklarını söyledi.

Bağdat ve Necef’te yazılı açıklama yapan Sadr, ’’Felluce mücahitlerine yardıma hazırım. Irak’taki bütün kentlerin istilasını kınıyorum’’ ifadesini kullandı.

Felluce’nin savaştan uzak kalmasını istediğini belirten Sadr, ’’kentinizin kurtulması için Allah’a duacıyım. Bu amaçla yardıma da hazırım” dedi. İşgalciler ‘acımasız’ olarak nitelendiren Sadr, ‘direnişin süreceğini’ vurguladı.

“Irak bizim ülkemiz, kentleri de bizim”

İşgal altında özgürlük ve demokrai olamayacağını açıklamasında dile getiren Sadr, “Iraklılar kendi yazgılarını belirlemekte hür olmalı. Irak bizim ülkemiz, kentleri de bizim...’’ dedi.

Polis Kayıt Merkezi’ne bombalı saldırı: 20 ölü

Başkent Bağdat’ın batısında, Polis Kayıt Merkezi’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 20, Bağdat’ın kuzeyindeki Samarra’daki çatışmalarda da iki kişi hayatını kaybetti.

Felluce’de de beş kişi öldü

Felluce’de de operasyon var. ABD uçaklarının bombardımanında beş kişi öldü.

Ebu Musab El Zerkavi’nin Tevhid ve Cihad adlı örgütü, El Kaide örgütüne bağlılığını ilan etmesinin ardından adını ’Irak Kaide Cihad örgütü’ olarak değiştirdi.

ABD yönetimi, Zerkavi’nin Bin Ladin ile bağlantılı olduğunu sık sık gündeme getiriyordu. Grup 17 ekimdeki bildirisiyle ilk kez bu iddiayı kabul etmişti.
BAĞDAT
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 16:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?