17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Iraklı Şiiler'den ABD'ye gözdağı

Iraklı yüzbinlerce Şii, ABD'nin Irak'taki sivil yöneticisi Paul Bremer'in imzasıyla El Havza gazetesinin kapatılmasını protesto etmek için, Cuma namazını Irak'taki ABD merkez karargahı önünde kıldı.
"Yeşil Bölge" olarak adlandırılan Koalisyon'un Irak'taki merkez karargahının bulunduğu bölgeye akın eden Şiiler, yol boyunca ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı. ABD helikopterleri, bölge üzerinde denetimler yaptı. Şiiler, namazın kılınacağı meydana kadar defalarca arandı.
Cuma namazı öncesinde Şiiler'e, Şii lider Mukteda El Sadr adına seslenen Hazım El Araci, El Sadr'ın tek bir emriyle Beyaz Saray'ı yıkmaya hazır olduklarını ifade etti.
Beyaz Saray'dan bahsederken, 'Siyah Saray' ifadesini kullanan El Araci, Yeşil Bölge'nin girişindeki 2 km'den fazla bir uzunluğa sahip Karradet Meryem Caddesi'ni dolduran Şiiler'in El Sadr'ın ordusu olduğunu, fünyeli bir bomba gibi patlamak için emir beklediklerini belirtti.
ABD yönetimini Irak'tan çıkmaları konusunda uyaran El Araci, ABD tanklarını Irak sokaklarında görmek istemediklerini dile getirdi.
El Havza Gazetesi'nin kapatılması kararının demokrasiye sığmayacağını yineleyen El Araci, basın mensuplarını ABD ajanı olmamaları ve gerçekleri yazmaları konusunda uyardı.
Şiilerin, Cuma namazı sonrasında olaysız şekilde dağıldığı belirtildi.
BAĞDAT - İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 17:47:16
Güncelleme :2 Nisan 2004 Cuma 17:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?