20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Iraklı Şiilerden Gövde Gösterisi

El Kazımiye'de sabahın erken saatlerinde toplanan Şiiler, dini inançları doğrultusunda cenazelere tören yaptı. Cenazeler için yapılan dini merasim bir süre sonra protesto gösterisine dönüştü.

Olayları protesto etmek isteyen Şii gruplar, El Kazımiye sokaklarında elele dolaşarak birlik mesajı verdi. El Kazımiye'ye koşan 10 binlerce Şii, taşıdıkları resim ve afişlerle ağıtlar yakarak yas tuttu. Elele tutuşan Şiiler, oluşturdukları güvenlik kordonunun içine girmek isteyenlerin üzerlerini aradıktan sonra gruba dahil ettiler. Şiiler, dünkü olayları nefretle kınarken, ABD aleyhinde de sloganlar attılar.

Şiiler yürüyüşün gerçekleştiği alana değişik bölgelerden değişik gruplar halinde geldikten sonra, bir Şii liderin taşıdığı kılıcın altında birleşerek birlik yemini ettiler. Yürüyüş süresince ABD helikopterleri bölge üzerinde alçak uçuşlar gerçekleştirdi.
Dünkü olayların ardından Irak Geçici Konseyi ve Koalisyon yönetimi, saldırıların planlı bir terörist saldırı olduğunu, saldırılarla Irak'ta bir Sunni-Şii çatışmasının oluşturulmak istendiğini açıklamış, Iraklıları terörist saldırılara karşı birlikte hareket etmeye davet etmişti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2004 Çarşamba 13:06:25
Güncelleme :3 Mart 2004 Çarşamba 17:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?