17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Iraklı tutsaklara hayvanca muamele ediliyor'

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), ABD önderliğindeki işgal güçlerinin Iraklı tutuklulara muamelesinde "ciddi ihlaller" bulunduğunu ve bazı tutsakların "hayvanca muameleye" maruz kaldığını bildirdi.

Wall Street Journal gazetesi tarafından ele geçirilen ve gazetenin internet sitesinde yayımlanan raporda, "Irak'ta tutuklulara kötü muamelenin yaygın ve bazen 'işkenceye eşit' olduğu" belirtildi.

Merkezi Cenevre'de bulunan ICRC kaynakları, Mart-Kasım 2003 dönemini kapsayan 24 sayfalık raporun gerçek olduğunu söyledi.

Bulgularını hemen hemen hiç kamuya açıklamayan komitenin, raporun sızması nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek, metnin tamamını yayımlayacağı kaydedildi.
CENEVRE
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 23:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olcay akman IP: 81.215.249.xxx Tarih : 8.05.2004 13:50:26
ben bu iğrenç olaylara sadece şunu söylemek istiyorum. bu haberlerde şöyle deniyor ıraklı esirlere "hayvanca" muamele ediliyor bence bu yanlış bir başlık çünkü bu yapılanları ne "hayvan"lar yapar nede bunlar hayvanlar yapılır. halkımızın "süper güç" amerikaya karşı tepkisini göstereceğine inanıyorum. gençlerimizin amerika sevdasını bu olanlardan sonra bir kez daha düşünmesi gerektiğine inanıyorum. selamlar.