23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Irak’ta 120’ye yakın Türk şoför öldürüldü

İskenderun - Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, bugüne kadar Irak’ta 120’ye yakın Türk şoförünün öldürüldüğünü belirterek, "Irak’ta güvenliği sağlayacak bir konsorsiyum oluşturamadık" dedi.

"Irak ile Ticari İlişkiler ve İş İmkanları" konulu panelde konuşan Aksoy, Türkiye’nin Irak ile olan ticaretinde gelinen son aşamayı anlattı.

Avrupa Birliği’ne (AB) girmek isteyen Türkiye’nin Irak ile ilgili politikasını da belirlemek zorunda olduğunu vurgulayan Aksoy, "Şu anda bu ülke ile ilgili en önemli sorunumuz güvenlik. 22 yıldır Irak ile iş yapıyorum. Bugüne kadar 120’ye yakın Türk şoför öldürüldü" dedi.

"2003 Mart ayından itibaren Irak’ta bir kaos yaşandı" diyen Aksoy, "Bu kaosun tiyatro oyunu gibi iki sahnesi vardı. Birinci sahnesi kapandı şimdi moladayız. İkinci sahnesinde ise ellerini kafasının arasında tutan biri varsa o da Türkiye’dir. Türkiye şimdi ne yapacağına karar vermeli, Irak ile ilgili politikasını belirlemelidir. Bizleri bu tiyatro sahnesinde Türkiye’nin olduğu bölüm ilgilendiriyor" diye konuştu.

Aksoy, geçen yıl Irak ile yapılan ticaretin 1.8 milyar doları bulduğunu anımsatarak, bunun artırılması için öncelikle güvenlik sorununun elbirliği ile çözülmesi gerektiğini kaydetti.


AA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 00:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?