19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta 2 Türk daha kaçırıldı

Irak’ta direnişçiler, elektrik işi yapan 2 Türk’ü kaçırarak, çalıştıkları şirketler 72 saat içinde Irak’taki faaliyetlerini durdurmadığı takdirde, rehinelerin başlarını keseceklerini duyurdu.
İhlas Haber Ajansı’na ulaşan bir kasette, Abdullah Özdemir ve Ali Daşkın isimli 2 Türk vatandaşının, maskeli ve uzun namlulu silahlı 2 direnişçinin önünde oturur haldeki görüntüleri yer alıyor.
Direnişçiler tarafından çekilen görüntülerde "Kitabil İmam El Mücahid" isminin yazılı olduğu bezin önünde oturan Abdullah Özdemir ve Ali Daşkın, pasaportlarını göstererek, şirketlerinden 72 saat içinde Irak’ı terketmelerini istedi.
Şara ve Ustaer şirketlerinde çalıştıklarını söyleyen Türk rehinelerden Abdullah Özdemir, direnişçilerin kendilerine iyi davrandığını belirterek, Türk şirketlerinin Irak’ı terketmesi gerektiğini ifade etti.
Abdullah Özdemir, pasaportunu kameraya göstererek, "Türk şirketlerine sesleniyorum. Irak’ta Amerikalılar’la işbirliği yapmayın. Irak’a işbirliği yapmaya gelmeyin. Biz buradayız, Irak’tayız. Direnişçiler bize çok iyi bakıyor. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
Görüntülerde sol gözünün altında morluk olan Ali Daşkın isimli Türk vatandaşı da, kurtulabilmeleri için Türk şirketlerinin yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Daşkın, "Irak’ta elektrik işleri yapıyorduk. Mücahidler tarafından tutuklandık şu anda. Şara ve Ustaer şirketine sesleniyorum. Irak’ta iş yapan tüm Türk şirketlerine sesleniyorum. Irak’tan bir daha iş almamaya gayret edin. Buradan kurtulabilmemiz için de lütfen bize yardımcı olun" diye konuştu.
Türk rehinelerin konuşmasından sonra maskeli direnişçilerden biri, ayet okuyarak başladığı konuşmasında, Arapça açıklama yaparak, Türk şirketlerine Irak’ı terketmeleri için 72 saat süre tanıdıklarını bildirdi. Direnişçi, "Türk şirketlerini ve diğerlerini Irak’ta iş yapmamaları konusunda ikaz ediyoruz. Amerikan askerlerine yardımcı olan ve onlarla iş yapan bu 2 Türk’ü rehin aldık. Bu 2 Türk’ün çalıştığı şirketlerden 72 saat içinde Irak’ı terketmelerini istiyoruz. Aksi takdirde rehinelerin başlarını keseceğiz. Amerikan askerleri ile beraber olan herkesi uyarıyoruz. Biz uyardık Allah’ım, sen şahid ol" ifadelerini kullandı.
SELMAN ÖZTÜRK - BAĞDAT (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 00:15:13
Güncelleme :26 Ağustos 2004 Perşembe 00:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?