19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta 2 Türk şoför kaçırıldı

Irak’ta iki Türk şoför kaçırıldı. Kaçırılan şoförlerin Abdurrahman Demir ve 1967 Birecik doğumlu Sait Unurlu olduğu belirlendi.

Direnişçiler, şoförlerin çalıştığı Türk şirketin, ülkeyi terk etmemesi halinde, şoförleri 48 saat içinde öldüreceklerini açıkladı.

Rehinelerin görüntülerini yayınladı

El Cezire televizyonunun yayınladığı video kasette, Ürdünlü militan Ebu Musab El Zerkavi’nin grubu, ’Kahramanlı’ adlı şirket için çalışan iki Türk kamyon şoförünü kaçırdıklarını duyurdu.

Görüntülerde, Abdurrahman Demir ve Sait Unurlu, maskeli üç direnişçinin önünde dizleri üstünde duruyor.

Rehineler ABD askerlerine malzeme taşıyan şirkette çalışıyordu

El Cezire Televizyonu, rehinelerin ABD askerlerine malzeme taşıyan bir şirket için çalıştığını açıkladı.

Direnişçiler, Türk şoförlerin çalıştığı şirketin ülkeyi 48 saat içinde terketmemesi halinde, şoförleri öldürecekleri tehdidinde bulundu.

Şoförlerin ne zaman kaçırıldığı bilinmiyor

Rehin tutulan Türk şoförlerin ne zaman kaçırıldığı bilinmiyor.

Şoförlerden Sait Unurlu’nun ailesi Unurlu’dan 15 gündür haber alamadıklarını belirtti. Unurlu’nun en son Ankara’dan yük aldığı ve Irak’a gittiği kaydedildi.

Şoförlerin çalıştığı Türk firmalar Irak’a taşımacılık yapmayacak

Mersin’de bulunan Öztur Uluslararası Nakliyat Firması ve Kahramanlı Nakliyat Firmaları temsilcileri, Irak’ta kaçırılan iki şoförlerinin serbest bırakılması için gerekirse buradaki taşımacılık faaliyetlerine son vereceklerini açıkladı.

Irak’ta kaçırılan kamyon şoförü Abdulrahman Demir ve Sait Unurlu’nun çalıştığı Öztur Nakliyat ve Kahramanlı Nakliyat firmaları düzenledikleri basın toplantısında, rehinelerin en kısa sürede bırakılması için gerekenin yapılacağını kaydettiler.

"Bizim için şu an önemli olan her iki şoförümüzün sağ olarak ülkelerine dönmeleridir" diyen firma yetkilileri, "Irak’taki taşımacılık faaliyetlerimize son vereceğiz" dedi.

Firma yetkilileri, ortak faaliyet gösterdiklerini ve şoförlerin, Irak’taki ABD askerlerine ranza, dolap ve yatak götürdüklerini bildirdiler.

Irak’taki rehinelerin aileleri tedirgin

Irak’ta direnişçiler tarafından rehin alının Türk şöför Sait Unurlu’nun evinde gergin bekleyiş sürüyor.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde oturan Sait Unurlu’nun ailesi, Unurlu’nun bırakılması için hükümetin girişimlerde bulunmasını istedi.

Sait Unurlu’nun kaçırıldığına dair görüntülerin haber bültenlerinde yayınlanmasının ardından Abdurrahman Demir ve Sait Unurlu ailelerinin evinde gergin bir bekleyiş başladı.

Direnişçiler tarafından rehin alınan Türk şoförlerden Sait Unurlu, iki yıldır Irak’a nakliyat işi yapıyordu.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde oturan Unurlu ailesi, 15 gündür haber alamadıkları Sait Unurlu’nun kaçırıldığını televizyondan öğrendi.

Aile şimdi Unurlu’dan gelebilecek en ufak bir haber için televizyonun başından ayrılmıyor.

Hükümetin girişimlerde bulunmasını istiyorlar

Hatice unurlu oğlunun biran önce serbest bırakılması için hükümetin girişimlerde bulunmasını istiyor.

Kahramanlı Taşımacılık firmasına ait yük bir kamyonla yük taşıyan Sait Unurlu, arkadaşı Abdurrahman Demir ile 16 temmuzda Habur sınır kapısından Irak’a giriş yapmıştı.

Merkezi Mersin’de bulunan Kahramanlı Uluslararası Nakliyat şirketi yetkilileri, iki şoförünün rehin alınmasının ardından çalışmalarını durdurdu.

Firma yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı’ndan çalışanlarının kurtarılmasını istedi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 01:04:13
Güncelleme :2 Ağustos 2004 Pazartesi 10:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?