20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Irak´ta 5 PKK yöneticisi öldürüldü

PKK/KONGRA GEL terör örgütünün 5 üst düzey yöneticisi Musul kenti yakınlarında vurularak öldürüldü. Öldürülenler arasında örgütün yürütme konseyi üyesi ve Kuzey Irak sorumlusu Şilan Kobani kod adlı Meysa Baki ’nin de bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberinden alıntılayarak aktarıyoruz:

Edinilen bilgilere göre, KONGRA GEL Yürütme Konsey üyesi Meysa Baki ve beraberindeki 4 KONGRA GEL yöneticisi kendilerine ait özel araçla Musul’dan Şengal yönüne seyrederken Musul çıkışındaki sanayi bölgesinde silah zoruyla durdurulduktan sonra Hay Sebetaş Temmuz semtine götürüldüler.

Örgüt yöneticileri daha sonra silahla başlarından ve göğüslerinden vurularak öldürüldüler. Öldürülen örgüt yöneticilerinin Kuzey Irak kökenli KONGRA GEL Yürütme Konseyi üyesi Şilan Kobani kod adlı Meysa Baki, Kuzey Irak kökenli Fuat kod adlı Himmet Tokmak, İran uyruklu Zekeriya kod adlı Zekeriya İbrahim, yine İran uyruklu Cemil kod adlı Nebo Ali ile Cıwan kod adlı Haci Cumali olduğu öğrenildi.

Örgütün yürütme konseyi üyesi Meysa Baki’nin, örgütün Kuzey Irak sorumlusu olduğu ve bölgede Kürt gruplar arasında gerçekleştirilen gizli görüşmelerde kilit rol oynadığı, örgütün bölgedeki çok gizli ilişkilerini organize ettiği belirtiliyor.

Askeri yetkililerce, 5 örgüt üst düzey yöneticisinin öldürülmesi son yıllarda PKK’ye vurulmuş en büyük darbe olarak değerlendiriyor.
CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 10:22:44
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 10:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?