19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta altı Türk'ün kaçırılması engellendi

ABD ordusundan yapılan açıklamaya göre, ABD şirketi Kellogg Brown and Root’un bir taşeron şirketi için çalışan altı Türk, Türkiye’ye dönüp dinlenmek için bir araç kiraladı. Bağdat’ın kuzeyindeki otoyolda devriye gezen muhafızlar, silahlı kişilerin Türkler’i taşıyan araca saldırdığını gördü ve saldırganlara ateş açtı.

Saldırganların kaçtığı ve şoförün sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi. Türkler, geçici bir süre için yakındaki ABD üssüne götürüldü. Saldırganların araca, Duceyl kasabası yakınlarında saldırdığı kaydedildi.

ABD, Felluce’ye hava saldırı düzenledi

ABD hava kuvvetlerinin, Bağdat’ın batısındaki Felluce’ye hava saldırı düzenlediği açıklandı. Bölge halkı, uçakların Şüheda semtine en az üç bomba bıraktığını söyledi. İsyancıların bulunduğu iddia edilen binalara sık sık hava saldırısı düzenleyen ABD ordusu, saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

ABD uçaklarının Bağdat’ın Sadr Kenti mahallesine de hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Görgü tanıkları, şiddetli patlamalar duyduklarını söylerken, ABD ordusu konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.
bbc
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 02:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?