17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Irak’ta bir ABD helikopteri daha düşürüldü

Helikopterin düşme sebebi ve ölen olup olmadığı konusunda ayrıntılı açıklama yapılmadı.
 
Bağdat’ta dün akşam satlerinde de bir patlama meydana geldi. ABD’li yetkililer ve Irak Geçici Hükümet Konseyi üyelerinin kaldığı Bağdat Oteli yakınlarına havantopu saldırısı düzenlendi.
 
Felluce kentinde de, bir Iraklı kadının Amerikan askerlerince gözaltına alınmasını protesto için yüzlerce kişi sokağa döküldü.
 
Göstericiler, kadının evine dün askerlerce yapılan baskında, Amerikan karşıtı eylemlerde bulundukları gerekçesiyle kocası ve kayınbiraderinin de gözaltına alındığını anlattılar.
 
Kadının birkaç saat sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Ancak Felluce’deki protesto gösterileri devam ediyor. Gösteriye katılan yaklaşık 500 kişi, ''Korkak Bush'', ''Bacımıza dokunmayın'' şeklinde sloganlar attı.
 
Din adamı şeyh Tafir, ''Bu kadın hepimizin şerefini temsil ediyor. Böyle bir şey bir kez daha olursa, yemin ederim ki Felluce halkından şimdiye kadar görmediğiniz tepkiyi göreceksiniz'' diye konuştu.
 
ABD ordusundan ise kadının gözaltına alınması ve serbest bırakılmasıyla ilgili açıklama gelmedi.
 
2 IRAKLI POLİS ÖLDÜRÜLDÜ
 
Öte yandan Musul kentinde sabaha karşı, kimliği belirlenemeyen kişilerin düzenlediği silahlı saldırıda 2 Iraklı polisin öldüğü bildirildi. Polis memuru Abdülgani Molla Banun, yaptığı açıklamada, kentteki Tahrir bölgesinde meydana gelen olayda, saldırganların bir taksiden 2 polise ateş açtığını, polislerden birinin olay yerinde can verdiğini, ağır yaralanan diğer polisin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. Polis, saldırganların kaçmayı başardıklarını kaydetti.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2004 Salı 15:47:00
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?