17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Irak'ta bir Amerikalı'nın başı kesildi

El Kaide'ye bağlı bir örgütün, Iraklı tutuklara yapılan işkencenin intikamını almak için Irak'taki bir Amerikalının başını keserken çekilen görüntüleri yayınlandı.

Sitede yayınlanan El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in sağ kolu Ebu Musab El Zerkavi'ye ait olduğu öne sürülen video görüntülerinde, turuncu tulum giydirilmiş bir Amerikalı ve arkasında siyah kayak maskeleri takmış 5 kişi görülüyor.

Görüntülerde, Amerikalı elinde tuttuğu bir kağıttan, adının Nick Berg olduğunu ve ABD'nin Philadelphia eyaletinde yaşadığını okuyor. Kağıttan aile üyelerinin adlarını da tek tek okuyan Amerikalı, yere yatırıldıktan sonra kafası kesiliyor. Tekbir getiren örgüt üyeleri kesik başı ellerine alarak kameraya doğru sallıyorlar.

Örgüt üyeleri, Iraklı mahkumlara yapılan işkencenin intikamını olmak için bu tür eylemlerini sürdürecekleri tehditinde bulunuyor.

Amerikalı müteahhit Nick Berg, geçen Cumartesi Irak'ın başkenti Bağdat'ta ölü bulunmuştu.

Berg'in babası, oğlunun kendilerini en son 9 Nisan günü aradığını ve Irak'ta yapacak iş bulamadığı belirttiğini ve ABD'ye gelebilmek için Irak'tan Ürdün, Türkiye veya Kuveyt'e geçmeye çalışacağını söylediğini açıkladı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 22:37:53
Güncelleme :11 Mayıs 2004 Salı 23:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?