20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Irak'ta bir Türk daha öldürüldü


Kuzey Irak’ta bir Türk şoför daha silahlı kişilerce öldürüldü. Türk şoförün kullandığı kamyona, Samarra kenti yakınlarında roketatarlı saldırı düzenlendiği belirtildi. Kamyonun gazyağı taşıdığı bildirilirken , ölen Türk şoförün kimliği konusunda bilgi verilmedi.

KARAKOL BASKINI: 22 ÖLÜ

Irak’ın başkenti Bağdat’ın batısındaki El Anbar bölgesinde 3 polis karakoluna düzenlenen saldırılarda, 22 polis öldürüldü.

Polis yetkilileri, Bağdat’ın 220 kilometre kuzeybatısında kalan Haditha ve Haklaniye’de, bu sabah erken saatlerde polisle direnişçiler arasında çatışma çıktığını söyledil. Polis memuru Nasır Abdullah, direnişçilerin, iki polis karakoluna patlayıcılarla saldırdığını ve Haklaniye’deki polis karakolunda görevli 6 memurun öldüğünü belirtti. Abdullah, direnişçilerin bölgedeki bir karakola daha saldırdıklarını ve Irak kuvvetleriyle çatıştıklarını kaydetti.

Haditha barajındaki güvenlik görevlilerinin de saldırıya uğradıkları belirtiliyor.

Haditha hastanesi yetkililerinden Dr. Bassem Zayan, saldırılarda toplam 22 kişinin öldürüldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını söyledi.

Öte yandan, Amerikan kuvvetleri Felluce’ye karadan ve havadan saldırılarını gece boyunca sürdürdü.

Saldırılarda mühimmat depolarının hedef alındığı belirtildi.

Samarra’daki saldırıları Zerkavi üstlendi

Dubai - Irak’ın Samarra kentinde dün 4 bomba yüklü araçla düzenlenen ve 37 kişinin öldüğü saldırıları, Ebu Musab el Zerkavi üstlendi.

Ürdünlü terörist Zerkavi’ye bağlı "Irak’ta Kutsal Savaş" adlı bir örgütün internette yayınladığı açıklamada, "4 aslanın, Samarra’da şeytana karşı saldırı düzenlediği" ifadeleri yer aldı.

Samarra’da dün arka arkaya düzenlenen saldırılarda, 37 kişi ölmüş, 62 kişi yaralanmıştı.

BAĞDAT - AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 11:02:55
Güncelleme :8 Kasım 2004 Pazartesi 08:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?