19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta bir Türk daha öldürüldü

Irak’ta öldürülen Türk şoförler arasına Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nden Osman Alişan da katıldı. Evli ve 3 çocuk babası Osman Alişan, faize giren elektrik ve su faturaları ile kooperatif borcunu ödeyebilmek için gittiği Irak’tan dönüşte 4 arkadaşıyla birlikte uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.
İki hafta önce 4 arkadaşı ile birlikte Mersin’deki Tıbrık adlı firmanın tankeri ile Irak’taki Amerikan birliklerine akaryakıt götüren Kadirlili Osman Alişan’dan (52), iki gündür haber alamayan ailesi, ölüm haberiyle yıkıldı. Tıbrık firmasının kendilerine ilettiği habere göre, Osman Alişan, arkadaşlarıyla birlikte yükünü boşaltıp dönerken Türk sınırına 70 kilometre kala mesafede bulunan Kikil mevkiinde bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Arkadaşları yaralanırken, Osman Alişan olay yerinde hayatını kaybetti. Alişan’ın cesedinin, Irak’a giden Tıbrık firmasına tankerini kiralayan Ahmet Ulaşlı tarafından teşhis edildiği öğrenildi. Silahlı saldırıdan sonra Irak’a ambulansla giden firma yetkilisinin Osman Alişan’ın cesedini alıp Türkiye’ye getireceği bildirildi.
Kayıp olduğu sanılan Osman Alişan’ın ölüm haberi ailesini perişan etti. Kadirli İlçesi’nde oturan Alişan ailesi, Osman Alişan’ın iki gündür kayıp olduğunu sanırken ölüm haberiyle sarsıldı. Osman Alişan’ın geride bıraktığı eşi, iki kızı ve 11 aylık asker olan oğlu acı haberle yıkıldı. 45 yaşındaki eşi Elif Alişan, "Elektrik ve su faturaları birikmişti. Faiziyle birlikte 4 milyarı bulmuştu. Ayrıca Tarım Kredi Kooperati’ne de 15 milyar lira borcu vardı. Bu borçlardan kurtulmak için Irak’a gitmişti. Şimdi daha da perişan olduk" diye ağıtlar yaktı.
Yozgat’da 11 aylık asker olan jandarma er Harun Alişan (21) ise sık sık baygınlık geçirdi. Harun Alişan, "Şimdi bize kim bakacak. Ben askerim. Bu ailenin hali ne olacak" diyerek gözyaşı döktü.
Osman Alişan’ın kayınbiraderi Ali Yarkataş (32) ise şunları söyledi:
"Eniştem 400 milyon lira maaşla sigortasız olarak kendini ateşe attı. Irak’taki ABD askerleri, dolu tankerleri karşılarken yükünü boşaltan Türk şoförleri korumasız olarak geri gönderiyorlar. Irak’ta can güvenliği yok. Bugün Osmanlar, Ahmetler ölüyor; yarın başkaları ölecek. Aslında bu kurşunlar Türk hükümetine sıkılmıştır. Hükümet buna bir çare bulmalı."
Arkadaşlarıyla birlikte gittiği Irak’ta saldırıya uğrayan Osman Alişan’ın cesedinin bu gece Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 14:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?