20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Irak'ta bir Türk'ün daha başı kesildi

 Irak’ta rehin alınan bir Türk ve ona çevirmenlik yapan bir Irak vatandaşı öldürüldü. Aşırı dinci bir internet sitesinin verdiği haberde, öldürülen Türk’ün isminin Mahir Kemal olduğu belirtildi.
Grubun yayınladığı diğer bildiride de Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) üyesi olduğu ifade edilen Iraklı tercüman Lukman Hüseyin’in başının kesildiği kaydedildi.El Cezire televizyonunun haberine göre, Ensar El Sünnet ordusu adlı grup, Türk vatandaşı ile Iraklı çevirmeni, ABD’lilerle işbirliği yaptıkları için kafalarını keserek öldürdü.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI
Öldürülen Türk ve Iraklı tercümanın öldürüldüğü anın görüntüleri, aşırı dinci bir internet sitesinde yayınlandı.
İnternet sitesindeki görüntülerde, Ensar El Sünnet grubu üyesi silahlı kişilerin, Mahir Kemal’in kimliğini göstermesinden ve Iraklı’nın adını söylemesinden sonra “Allahu Ekber” çığlıkları arasında 2 rehineyi öldürdüğü görülüyor.
Grubun, aynı internet sitesinde yayınladığı bildiride “Mahir Kemal’in 8 Ekim 2004’te Musul-Bağdat otoyolunda kaçırıldığı ve ABD güçleriyle çalıştığını itiraf etmesi üzerine öldürüldüğü” belirtildi.

YENİ REHİNENİN KİMLİĞİ BELLİ DEĞİL
Dün rehin alınan bir başka Türk vatandaşı da, ölümle tehdit ediliyor. Türk rehinenin arkasında bildiri okuyan Tevhid ve Cihad grubuna mensup 3 silahlı militan, cezaevlerindeki Iraklı mahkumların serbest bırakılmaması ve Irak’taki tüm Türk vatandaşlarının ülkeyi terk etmemesi halinde, rehineyi öldüreceklerini açıkladı

Militanlar, taleplerinin 3 gün içinde karşılanmaması halinde, kaçırdıkları Türk vatandaşını öldürmekle tehdit etti. Kaçırılan Türk vatandaşının pasaportu da gösterildi, Fakat kimliği belirlenemedi.
       Bu arada 40 gün rehin tutulduktan sonra serbest bırakıldıkları söylenen 10 Türk rehine, henüz Bağdat’taki Türk Elçiliği’ne ulaşmadı. El Cezire televizyonu, “Ebubekir El Sıddık Tugayı” adlı silahlı grubun, 10 Türk rehineyi serbest bıraktığını açıklamıştı.

kenthaber-ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 19:42:50
Güncelleme :12 Ekim 2004 Salı 14:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?