26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta ilk rap grubu!

Irak gençliği Amerikanlaşmanın sinyallerini vermeye başladı. Irak'ın ilk rap grubunun kurulması gecikmedi.

Irak’ın ilk rap grubu olan “Tehlikeli Bölge Katili” (Danger Zone Killer) savaşın tahrip ettiği ülkede öfkenin ve şiddetin yansımasını sunuyor.

Üç kişiden oluşan rap grubu, güvenlik sorunları nedeniyle asıl kimliklerini gizli tutarak yollarına devam ediyor. Rap yapmaya 26 yaşında başladığını söyleyen 24 yaşındaki 9-Z (Nine-Z) takma isimli Edli Saif Nabel, “Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan turnuvada birincilik kazandım. 2009 yılında Rap kralı olarak seçildim” dedi.

Önceleri güvenlik nedeni ile sıkıntı yaşadıklarını belirten 9-Z, “Güvenlik sorunları nedeniyle çok sıkıntı yaşadık. Bizim için tehlike oluşturabilecek her şeyden korktuk. Bu nedenle yolumuza gizli olarak devam ettik. Ama şimdi güvenlik sorunlarının azalması ile birlikte grubumuzun adını duyurmaya karar verdik. İlk kez Irak Ulusal Tiyatro salonunda sahneye çıktık. Çok güzel geçti, gençleri coşturmayı başardık” diye konuştu.

22 yaşındaki Bay Tutku (Mr.Passion) ismini kullanan İsa ise, “Irakta Rap’in kurucularından biriyim. Çocuk yaşlarda Rap’i sevmeye başladım ve sürekli Rap müziği dinlemeye başladım. Biz batının Rap’ini taklit etmiyoruz, Rap’i geliştirerek Iraklı bir müzik olmasını istiyoruz. Ailelerimizden ve halktan çok eleştiri alıyoruz ancak umursamıyoruz. Çünkü biz içimizdeki duyguları dile getiriyoruz. Umuyoruz ki Irak’ın durumu daha da düzelir, böylece biz de rahat rahat sahneye çıkabiliriz” şeklinde konuştu.

Rap müziğinin politik bir yönü olduğunu ifade eden Ateş-J (J-Fire), “Rap’la Arap müziği arasında çok fark var. Arap müziği aşk ve vatan sevgisinden söz eder. Ama Rap’te politikadan, kaçırılan çocuklardan, yapılan katliamlardan, her şeyden bahsedebilirsiniz. Bizler parçalarımızın çoğunda Irak’ta yaşanan durumu ele alıyoruz” diye konuştu. Mafyanın fidye için babasını kaçırdıktan sonra öldürdüğünü anlatan Ateş-J, babası için bir şarkı yazdığını söyleyerek, “Başımdan geçen en önemli olayı şarkı yaptım. Büyük bir miktar para vermemize rağmen mafya tarafından öldürülen babam hakkında özel bir şarkı yaptım. Güvenlik nedeni ile Irak’ı terkederek Mısır’a yerleşmiştim. 6 ay önce geri dönerek arkadaşlarımla müzik çalışmalarına başladım. Rap müziği ile iki yıldan beri yakından ilgileniyorum. 23 yaşındayım ve mühendislik okuyorum” dedi.

Irak’ta ismini duyurmaya başlayan “Tehlikeli Bölge Katili”nin “Irak Bayraktır” isimli hit parçalarının yanı sıra, El Kaide’ye gönderme yaptıkları “Kulaklıklarını Çıkar”, "Mezopotamya’nın Rapçileriyiz”, “Birini kafir ilan etmek esas tehlike” isimli parçaları da bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 11:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?