17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Irak´ta Kaçırılan 3 Türk İşçisi İçin Geriye Sayım

Kahire - El Cezire televizyonu, Ürdün asıllı militan Ebu Musab El Zarkavi yandaşlarının Irak’ta 3 Türk işçisini kaçırdığını bildirdi.

El Cezire’nin bir çalışanı Associated Press ajansına telefonla verdiği demeçte, militanların, "Türk şirketlerinin Irak’tan çekilmemesi durumunda 72 saat içinde 3 Türkün kafasını kesecekleri" tehdidinde bulunduklarını söyledi.

Televizyon kanalı, militanların uyarısının ve 3 Türkün Türkçe adlarını ve Irak’ta ne iş yaptıklarını söylerken gösteren bir video kaset yayımladı.


El Cezire televizyonunda yayınlanan görüntülerde, üç silahlı militanın önünde diz çökmüş pasaportlarını gösterirken görülen rehinelerin iki gün önce kaçırılmış olabilecekleri sanılıyor.

’Müslüman Türk halkının, İslam’ın düşmanı Bush’un Türkiye ziyareti aleyhine büyük gösteriler yapması’ talebinde de bulunan militanlar, NATO karşıtı protestolara hız verilmesi çağrısı yapıyor.

Militanların bağlı olduğu Cemaat el Tevhid ve Cihad adlı örgüt, daha önce Amerikalı Nick Berg ve Güney Koreli Kim Sun-il’in başını kameralar önünde kesmişti. Geçtiğimiz haftalarda kaçırılan Türk işçiler ise, Müslüman oldukları gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2004 Pazar 11:11:45
Güncelleme :27 Haziran 2004 Pazar 12:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?