20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Irak'ta katliam.. 12 Nepalli rehine öldürüldü

Bir internet sitesinde yayınlanan video kasette, gözleri bağlı bir rehinenin boğazının kesildiği, diğer 11 rehineninse enselerine sıkılan tek kurşunla öldürüldüğüne dair infaz görüntüsü yer aldı.

"ABD’ye karşı savaşacağız"

Sitede, Ensar El Sünnet Ordusu imzasıyla yayınlanan bir bildiride, Irak’ta ABD’ye karşı savaşacakları ifade edildi. ABD’nin terörle mücadele adı altında İslam’a karşı savaşta Irak’ta tüm gücünü kullandığı belirtilen bildiride, diğer ülkelerden de yardım aldığı kaydedildi.

Nepalliler, Buda’ya inanıyor ama..."

Bildiride, ’’Nepallilerin Müslümanlarla savaşmak üzere geldikleri,Buda’ya inandıkları, ancak Hıristiyan ve Yahudilere hizmet ettikleri’’ belirtilmişti. Yaklaşık dört dakika süren video kasetin sonunda okunan bir diğer bildiride de, ’’son savaşçıya kadar onları imha etmek için çalışacağız’’ denildi.

Bu arada Nepal Dışişleri Bakanlığı, 20 ağustosta kaçırılan 12 rehinenin öldürüldüğüne ilişkin haberleri henüz doğrulamadı.

Nepalli işçilerin Irak’ta sözleşmeli çalıştığı Ürdün firması ’’Morning Star Company’’nin Genel Müdürü İyad Mansur da, Nepalli rehinelerin ölümüne ilişkin şu ana kadar bir bilgisi olmadığını belirtti.

Mansur, haberi duyduğunda şok geçirdiğini belirterek, son olarak rehinelerin serbest bırakılması için Nepal hükümetinin Iraklı din adamları ve diğer yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. Nepalli işçiler, 20 ağustosta Ensar El Sünnet Ordusu adlı grup tarafından kaçırılmış, grup Nepal’den Irak’a asker göndermemesini istemişti.

Sadr, mücadelesini siyasi arenaya taşıyor

Milislerine ’Irak genelinde çatışmaları durdurun’ çağrısı yapan El Sadr’ın ise ocak ayında yapılması planlanan seçimlere adaylar belirleyeceği açıklandı. Açıklamayı Sadr’ın yardımcısı yaptı.

El Sadr’ın seçimlerde aday olması ise beklenmiyor. El Sadr’ın kampanyasını işgalin sona erdirilmesi üzerine kuracağı açıklandı.

Şii liderin ’Sadr Şehit Hareketi’ örgütünün de bir siyasi partiye dönüştürüleceği belirtildi.

Sözcü, yeni siyasi hareketin programının önümüzdeki günlerde netleşeceğini de sözlerine ekledi.

Ülkede saldırılar da hız kesmiyor.

Kerkük Eğitim Müdürü öldürüldü

Irak’ın Kerkük kenti Eğitim Müdürü İbrahim İsmail, silahlı kişilerin açtığı ateşte öldürüldü. Polisin verdiği bilgiye göre, İbrahim İsmail, işine giderken bir otomobilden ateş açılmasıyla kafasından vuruldu.

Saldırının nedeni bilinmiyor, ancak Türkmen olan İsmail’in, ilk ve ortaokullarla ilgili müdürlükte önemli mevkilere Türkmenleri getirdiği iddiasıyla Kürtlerce eleştirildiğine dikkat çekiliyor.

Musul’da bir ABD askeri öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir ABD askeri öldü, iki asker de yaralandı.

Irak’ta savaşın başladığı tarihten bu yana, görev başında ölen ABD askerlerinin sayısının en az 729 olduğu belirtiliyor. 
cnn türk
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 13:50:58
Güncelleme :31 Ağustos 2004 Salı 17:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?