18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Irak'ta 'kirli rekabet' iddiaları

Milliyet gazetesinin haberine göre, ünlü işadamı Ali Haydan Veziroğlu’nun şirketinde çalışan 10 işçinin kaçırılması direnişçilerin eylemi mi yoksa rakip firmaların oyunu mu? Alınan bilgiler işçilerin rekabet kurbanı olduğunu gösteriyor!

Ali Haydar Veziroğlu’na ait Vinsan şirketinin Nasıriye - Samara karayolu yapımında çalışan 10 işçisinin kurtarılması çabaları sürerken, Türk istihbarat birimleri önemli bir bilgiye ulaştı. İşçilerin direnişçiler tarafından değil, Vinsan’ın kazandığı ihaleyi hedef alan çevrelerce kaçırıldığı belirlendi.

Ankara’ya ulaşan bilgilere göre, Türk şirketlerinin Irak’taki faaliyetlerini engelleme kampanyasının parçası olan 10 işçinin rehin alınması, tamamen ticari amaçlarla gerçekleştirildi.

Toplam değeri yaklaşık 300 milyon dolar olan karayolu inşaatı projesini Vinsan’ın kazanmasından rahatsız olan çevrelerce kaçırılan işçilerin, Veziroğlu’nun Irak’taki faaliyetlerini dondurduğu açıklamasının ardından serbest bırakılmasının beklendiği belirtildi. Yetkililer, bu konuda şunları söyledi:

"Türkiye’yi hedef alan bir eylem şekli türedi. Şirketler işçileriyle, büyük güçlüklere katlanıp kazandıkları ihaleleri arasında kalıyor. Kaçırma eylemlerinin Türk firmalarının çıkarlarını minimum etkilemesi için neler yapılabilir, artık onun üzerinde de çalışılıyor."
Kaynak : Milliyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 12:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?