19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta öldürülen Amerikalı'ların cesetleri köprüye asıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki Felluce kentinde saldırı düzenlenen iki araçta öldürülenlerin yabancı oldukları ve cesetlerinin kızgın kalabalık tarafından parçalara ayrıldığı bildirildi.

Bölge sakinleri, yabancıların küçük silahlarla öldürüldükten sonra araçlarının ateşe verildiğini belirttiler.

Televizyonlar öldürülen bir kişinin kömürleşmiş cesedini yayınlarken, Abdulaziz Muhammed adlı Felluceli, kızgın kalabalığın cesetleri caddelerde sürüklediğini ve parçalara ayırdığını, bazı cesetlerin bir köprüye asıldığını söyledi.

Araçlarda bulunan kişilerin kimliği hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Ölen 4 kişiden 3'ünün ABD vatandaşı olduğu bildirildi.

Bir bölge sakini, cesetlerin birinin üzerinde köpek resmi bulunan arma olduğunu söyledi. Bölge sakinleri, araçlarda silah da bulunduğunu ifade ettiler.

Öte yandan Hille şehrinde, bir polis müdürünün evinin önünde düzenlenen intihar saldırısında ise bombacının öldüğü, 7 kişinin yaralandığı açıklandı.

Bu arada güneydeki Necef kentinde işsizlerle İspanyol askerleri ve Irak polisini karşı karşıya getiren çatışmada, aralarında 1 İspanyol askerinin de bulunduğu 5 kişi yaralandı.

ABD ASKERLERİ MÜDAHELE EDEMEDİ

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki Felluce kentinde, beş yabancının öldürülmesi olayına koalisyon askerleri saatlerce müdahale edemedi.

Felluce'de bugün TSİ 10.00 sıralarında, yabancıları taşıyan iki cipe silahlı saldırı gerçekleştirildi. Felluce'li direnişçiler tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen olayda, ses bombasıyla Felluce merkezindeki araçların durmasının sağlandığı, daha sonra da araçların hafif silahlarla tarandığı belirtildi.

Görgü tanıklarına göre araçlardaki yabancılardan 5'i olay yerinde öldürülürken, biri bayan iki yabancı da esir alındı. Öldürülen yabancılar araçların arkasına bağlanarak Felluce sokaklarında dolaştırıldı. Cesetler Felluce sokaklarında dolaştırıldıktan sonra Felluce köprüsüne asıldı. Cesetler bir süre burada kaldıktan sonra küreklerle parçalandı.

Olaydan yaklaşık 3 saat sonra bile koalisyon güçleri, Fellucelilere müdahale edemedi.
Irak'ta benzer olaylarda çok kısa süre içerisinde olay yerinde güvenlik kordonu oluşturan koalisyon güçlerinin Felluce'deki olaylara müdahale edememesi farklı yorumlara yol açtı. Parçalanmış cesetlerin önünde saatler sonra dahi zafer işareti yaparak dans eden Felluceliler, cesetlere sopalarla vurdular.

KENTHABER - SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 19:42:00
Güncelleme :31 Mart 2004 Çarşamba 23:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?