19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta patlama: 1 Türk şoför öldü

Irak’ta bir Türk kamyon şoförü yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü.

Irak polisinden yarbay Namis Said, Türk şoförün bir ABD askeri konvoyuyla birlikte yol alırken, başkent Bağdat’ın 180 kilometre kuzeyindeki Baici yakınlarında meydana gelen patlama sonucu öldüğünü söyledi. Yarbay Said, ölen Türk şoförün adı konusunda ise bilgi vermedi.

Yarbay Said, konvoydaki ABD askerlerinin patlamadan sonra ateş açması sonucuysa bir Iraklı sivilin vurularak öldüğünü, karısının da yaralandığını belirtti.

ABD ordusundan ise olay hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Irak’taki çatışmalarda üç ABD askeri öldü

Direnişçiler, bugün Irak’ta düzenledikleri iki ayrı saldırıda, üç ABD askeri ve bir Iraklı sivili öldürdü.

Irak’ta, bu sabah Şii İslam Devrimi Yüksek Konseyi Partisi’nin bölge sorumlusu Abdülün Hasan’a da suikast düzenlendi.

Musayyib bürosunun sorumlusu Abdülün Hasan öldürüldü

Polis, en büyük Şii Partilerden İslam Devrimi Yüksek Konseyi’nin başkent Bağdat’a 70 kilometre uzaklıktaki Musayyib bürosunun sorumlusu Abdülün Hasan’ın bir araçtan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü açıklamıştı.

Partinin Bakuba bürosu geçen ay sonunda da saldırıya uğramıştı. Saldırıda üç parti üyesi ölmüş, iki kişi yaralanmıştı.

Filipin yönetimine de süre tanındı

Iraklı direnişçiler, Filipin yönetimine 20 temmuza kadar askerlerini ülkeden çekme konusunda karar alması için 48 saat daha süre tanıdı. Direnişçiler, Filipinli rehineyi öldürmekle tehdit ediyorlar.

Af çıkarılması

Irak Devlet Başkanı Gazi El Yaver, Financial Times gazetesine verdiği demeçte bir kaç gün içinde direnişçiler için af çıkarılacağını açıklamıştı.

Yaver, affın, cinayet işlemeyen, tecavüz etmeyen ve adam kaçırmayan herkes için geçerli olacağını da belirtmişti.

Bağdat’ta şiddetli patlama

Irak’ın başkenti Bağdat’ın merkezinde Irak geçici hükümetinin bulunduğu bina ve ABD elçiliği yakınlarında şiddetli bir patlama oldu.

Görgü tanıkları, Patlama yerinden yükselen dumanların ABD Karargahı’nın bulunduğu yeşil bölge’den de görüldüğünü belirtiler.

Patlama yerini kontrol etmek için üç ABD helikopterinin havalandığı açıklandı.

ABD askeri yetkilileri patlamayla ilgili henüz başka bilgi olmadığını söylediler.

ABD önderliğindeki koalisyon gücü, Irak’ı geçtiğimiz yıl işgal ettiğinden bu yana Iraklı direnişçiler, ABD karargahının bulunduğu yeşil bölgeye zaman zaman roket ve füze saldırıları düzenliyor.

Bağdat’ta dört ton patlayıcı yakalandı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, son bir hafta içinde güvenlik güçleri, dört ton patlayıcı, Katyuşa tipi 20 roketatar ve 550 silah ele geçirdi.

Irak Ulusal Muhafızları Komutanı General El Mavla El Raşidi, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta başlatılan operasyonda, şu ana kadar dört ton patlayıcı ve çok sayıda silah ele geçirildiğini söyledi.

Dört ton patlayıcı kentin değişik bölgelerinde ele geçirildi

El Raşidi, dört ton patlayıcının kentin değişik bölgelerinde, Katyuşa roketlerinin ise kentin güneyindeki Dora’da ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonda çok sayıda kişinin yakalandığını belirten El Raşidi, Bağdat’ı sekiz bölgeye ayırdıklarını ve her bölgeye birer Ulusal muhafız birliği konuşlandırdıklarını anlattı.
BAĞDAT
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 02:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?