18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Irak’ta PKK bağlantılı partiler hala oy pusulasında

Ankara - Türkiye’nin Irak’taki seçimlere katılmalarına izin verilmemesi yönünde uyarıda bulunduğu, PKK terör örgütü bağlantılı Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi ve Irak Demokratik Yeniden Yapılanma Partisi’nin isimleri hala oy pusulalarında yer alıyor.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Misyonu dış ilişkiler sorumlusu Sandra Khadhouri, söz konusu partilerin isimlerinin oy pusulalarında yazılı olduğunu doğrulayarak, hangi partilerin seçimlere katılabileceğine ilişkin kararı Irak Bağımsız Seçim Komisyonu’nun verdiğine işaret etti.

Komisyonun verdiği bir kararın değiştirilemeyeceğini kaydeden Khadhouri, oy pusulalarında halen Kürtçe ve Arapça olarak, başvuruları onaylanmış 111 siyasi partinin isimlerinin yazılı olduğunu ve bu isimlerin değişmeyeceğini belirtti.

Türk diplomatik kaynakları da, söz konusu iki partinin Irak’taki seçimlere katılmalarını "büyük ihtimal" olarak değerlendiriyor. Kaynaklar, bununla birlikte, Ankara’nın söz konusu partilerin seçimlere katılmalarının engellenmesine yönelik girişimlerini sürdürdüğünü kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 11:23:14
Güncelleme :25 Ocak 2005 Salı 11:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?