23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Irak'ta seçim şiddeti: 12 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeydoğusundaki bir güvenlik merkezine düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 11’e çıktı. Suveyre kentindeki saldırıda da bir kişi öldü.

Başkentin kuzeydoğusundaki bir seçim noktası yakınındaki ABD ve Irak güvenlik merkezine düzenlenen intihar saldırısında 3 ABD askeri ile 8 sivil hayatını kaybetti.

Yetkililer saldırıda yedi kişinin de yaralandığını açıkladı.

Irak’ın orta kesimindeki Suveyre kentinde de Irak Ulusal Muhafızları kışlasına düzenlenen havan topu saldırısında bir Iraklı asker öldü, bir asker de yaralandı.

Düşen helikopterle ilgili açıklama

Seçimlere bir gün kala ülke genelinde saldırılar sürerken ABD ordusu dün düşen OH-58 Kiowa tipi askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı. Ordu, olayda ölen askerlerin kimliklerinin, ailelerine haber verilinceye kadar açıklanmayacağını duyurdu.

Helikopterin neden düştüğü konusunda bilgi verilmezken, ABD’li bir askeri yetkili, dün yaptığı açıklamada helikopterin düşman ateşi sonucu düştüğünü sanmadıklarını belirtmişti.

Irak’ta geçtiğimiz çarşamba günü de askeri personel taşıyan bir ABD helikopterinin düşmesi sonucu 31 asker ölmüştü.

Irak’ta dün

Irak’ta dün meydana gelen saldırılarda 5’i ABD askeri, 15 kişi öldü. Başkent Bağdat ve güneybatısında düzenlenen saldırılarda beş ABD askeri öldü.

Kentin güneyinde, bir polis karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ise dört sivil hayatını kaybetti. Ramadi’de altı Iraklı askerin cesedi bulundu.

Bağdat’a beş gün su verilemeyecek

Bu arada, dün başkentteki su arıtma santraline düzenlenen saldırı nedeniyle Bağdat’a en az beş gün su verilemeyecek.

Seçim öncesi şiddetin tırmanmasıyla birlikte direnişçilere yönelik operasyonlar da yoğunlaştı.

El Kaide bağlantılı Ebu Musab El Zerkavi grubundan üç önemli ismin operasyonlarda yakalandığı açıklanırken, Zerkavi’nin örgütü, bir kez daha seçimde oy kullanacak Iraklıları tehdit etti.

Zogby araştırma kuruluşu ve Abu Dabi televizyonunun düzenlediği bir anket ise Sünnilerin yüzde 76’sının seçimleri boykot etmeyi planladığını ortaya koydu.
CNN TÜRK - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 14:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?