19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Irak'ta serbest bırakılan mahkumlar işkenceyi anlattı

Amerikan askerlerinin Iraklı tutuklulara uyguladıkları işkenceler konusunda bugün yeni açıklamalar yapıldı. Bugün, işkence skandalının merkezindeki Ebu Garib Hapishanesi’nden serbest bırakılan Iraklı tutuklular, askerler tarafından kendilerine yapılan işkenceleri anlattılar.

Ebu Mustafa adında 24 yaşındaki Iraklı, ABD güçleri tarafından 10 ay önce, terörist bir gruba lider olduğu gerekçesiyle tutuklandığını söyledi. 6 gün bir hücreye kapatıldığını söyleyen Mustafa, bir seferinde 5 saat boyunca ellerinden bağlanarak askıda tutulduğunu ifade etti. Mustafa, "Bir gün bir asker geldi ve benim Müslüman olup olmadığımı sordu. Müslüman olduğumu söyleyince bayan bir askerle önümde seks yaptılar" dedi.

Muhammed Zeydan (45) da 4 aydır cezaevinde tutulduğunu söyledi ve ABD askerlerine saldırdığı konusunda itirafta bulunması için 4 saat askıda tutulduğunu kaydetti. Zeydan, bir akrabasının da elleri ve cinsel organlarına elektrik verildiğini gördüğünü belirtti. Zeydan, "Bana da ağır bir paket verdiler ve onu yere koymadan 6 saat boyunca taşıttılar" diye konuştu.

BAĞDAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 13:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?